Kardinál Sarah v protiklade k pápežovi Františkovi: Krajiny majú právo rozlišovať utečencov od ekonomických migrantov - Hlavné správy

176
Kultúra života

“Nemôžete ohroziť právo ľudí rozlíšiť utečencov od ekonomických migrantov, ktorí sa neidentifikujú s kultúrou krajiny, kde chcú žiť,” vyhlásil prefekt Kongregácie pre Boží kult a disciplínu sviatostí kardinál Robert Sarah počas medzinárodného kongresu hnutia Europa Christi vo Varšave.

Ako píše poľský server pch24.pl, guinejský kardinál Sarah upozornil na skutočnosť, že Poľsko sa stavia proti “premiestneniu migračných tokov” a že “niektorí mu to chcú nanútiť”.

Kardinál Sarah zdôraznil, že migranti by mali byť rešpektovaní ako všetci ostatní ľudia. Dodal však, že nikto nemôže odoberať právo národom rozlišovať medzi politickým utečencom alebo náboženským, ktorý musí opustiť svoju krajinu, a ekonomickým migrantom.

Poznamenal tiež, že ideológia liberálneho individualizmu podporuje miešanie, ktoré zmazáva prirodzené hranice krajín, národov a ich kultúr a vedie k postnárodnému svetu, v ktorom bude výroba a spotreba jediným kritériom.

Na konci kardinál Sarah dodal: “Znovu hovorím, že musíme spoločne pracovať na obnove národov, ktoré sa stali obeťami vojen, korupcie a nespravodlivosti.”

Kardinálove slová sú však protikladom toho, čo hlása pápež František – pred časom totiž uviedol, že osobná bezpečnosť migrantov by mala byť uprednostňovaná pred bezpečnosťou štátov. Vyhlásil tiež, že pre zadržaných migrantov, ktorí prišli do krajiny neoprávnene, by sa malo nájsť alternatívne riešenie, aby mohli zotrvať tam, kam prišli.