holly_odonnell_1.jpg

Bývalá pracovníčka pre zber detských orgánov spomína na prvý deň v práci: "Smrť bolo doslova cítiť"

389
Matej Trančo
Kultúra smrti

Centrum medicínskeho pokroku (CMP) vydalo nové video bývalej "zberačky" častí tiel plodov, ktorá v ňom opisuje svoj prvý deň práce na inštitúte California Planned Parenthood.

Holly O’Donnell, ktorá sa už vo videách od CMP objavila a opisovala v nich svoju prácu ako techničky obstarávania pre StemExpress [firma zaoberajúca sa kmeňovými bunkami a výskumom] sa vyjadrila, že "cítila, ako jej vyžaruje bolesť do ruky" akonáhle sa po prvýkrát dotkla končatiny potrateného ľudského tela.  

"Cítila som smrť," povedala dodávajúc, že potratené dieťa, ktoré jej bolo pridelené, "bolo niečím, čo bolo len nedávno nažive."

StemExpress je jedným z najväčších odoberateľov častí ľudských tiel potratených detí v USA. Po CMP a ich prevratnom vyobrazení obchodu tejto spoločnosti s časťami detských tiel podal StemExpress na CMP žalobu so žiadosťou o pozastavenie zverejnenia tajných záberov. 

StemExpress prehral svoj pokus o umlčanie CMP. Najprv ich opustil ich tým právnikov a následne aj stiahli žalobu odchádzajúc zo súdu s doslova ničím, tvrdí CMP.

Americký Úrad selektívneho vyšetrovania životov dojčiat a Americký senátny výbor posunuli StemExpress úradu FBI a Ministerstvu spravodlivosti na následné trestné stíhanie. Spomínaný úrad hlasoval za to aby bol StemExpress stíhaný za pohŕdanie Kongresom keďže blokoval vyšetrovanie a odmietal riadne spolupracovať.

O’Donnellová povedala, že počas svojho prvého dňa v práci odpadla a bolo jej povedané, že taká reakcia je bežná. Tvrdí, že jej bolo povedané, že niektorí pracovníci na potratovej klinike "sa cez to nikdy neprenesú".

"Myslela som si, že budem len odoberať krv," povedala O'Donnellová Davidovi Daleidenovi z CMP.

O'Donnelovej bolo povedané aby sa z dôvodu svojho prvého dňa práce pre StemExpress dostavila do spoločnosti Planned Parenthood v kalifornskom Concorde. Nebolo jej ale presne povedané, čo v ten deň bude vykonávať.

"Povedali aby som sa proste dostavila," vysvetľuje O'Donnelová. Dnu ich pustila zdravotná sestra a na prvý pohľad vyzeralo všetko "normálne".

O’Donnellová opísala patologické laboratórium kliniky Planned Parenthood kde dochádza k triedeniu častí detských tiel.

"Majú tam nádoby alebo priehľadné misy kde sa musia uistiť, že všetky plodové končatiny a hlava sú prítomné v rámci produktu počatia aby sa dosiahlo to, že žena neochorie," tvrdí. Ak akékoľvek časti potrateného dieťaťa ostanú v matke, tá môže dostať vážnu infekciu.

Počas svojej prvej návštevy patologického laboratória bola O'Donnelová "tak trochu v šoku".

"Proste som videla nejaké misy plné krvi," spomína. "Snažila som sa zachovať pokoj lebo som nevedela o čo sa jedná."

Žena, ktorá sprevádzala O'Donnelovú priestormi zrazu začala "loviť" v spomínanej mise ukazujúc jej rôzne častí tiel malých človiečikov.

"Myslím, že som bola vo veľkom štádiu šoku no v rovnakom čase som sa snažila zachovať pokoj - nezdalo sa mi to skutočné," priznala sa. Ďalšia pracovníčka jej ukázala: "tak toto je noha a toto ruka," a potom jej podala pinzetu žiadajúc ju aby zasa ona jej "ukázala tie časti, ktoré jej práve ukázala."

"Vložila som pinzetu" do misy s časťami tela. Dotýkajúc sa drobnej končatiny "som cítila ako mi bolesť vyžaruje do ruky. Cítite ako stúpa ako z toho sála smrť, viete, veď to bolo nedávno nažive. Uchopila som tú končatinu a pocítila som to a náhle som omdlela."

"Ďalšia vec, ktorú si pamätám je to ako som sa zobudila v zotavovacej miestnosti," hovorí O'Donnellová. Sestrička ju uistila, že to, že odpadla, nie je nič zvláštne pri videní "pozostatkov" potrateného dieťaťa.

"Úprimne sa priznám, že niektorí z nás sa cez to nikdy neprenesú," citovala O'Donnellová slová sestričky Planned Parenthood.

“Holly O’Donnellová je statočnou informátorkou, ktorá bola svedkom šokujúcich porušení zákonov, zdravotnej etiky a ľudskej dôstojnosti v prípade spoločností Planned Parenthood a StemExpress,” tvrdí Daleiden. "Tajná činnosť CMP bola priamo informovaná skutočným obchodným vzťahom medzi StemExpress a Planned Parenthood za účelom predaja častí tiel potratených detí. Svedectvo Holly potvrdzuje správy z vyšetrovaní z dielne Úradu selektívneho vyšetrovania životov dojčiat a Amerického senátneho výboru."

Tvrdí, že O'Donnellovej zážitky sa dostanú k verejnosti "cez tento nový formát v nasledujúcich týždňoch."

CMP taktiež zverejnil pracovnú ponuku StemExpress pre O'Donnellovú. V ponuke sa píše, že jej pozícia obstarávacieho technika "hrá dôležitú úlohu v poslaní našej spoločnosti rozšíriť a expandovať naše služby do komunity lekárskeho výskumu a vedy." 

Ponuka sľubuje bonusy za vyšší počet zozbieraných častí ľudského tela. Bonusy boli vyššie za "tkanivá, ktoré je ťažšie oddeliť ako napr. mozog, pečeň, týmus či srdce."