30381.jpg

Europarlament začal realizovať Sorosov plán, tvrdí vládny Fidesz - Hlavné správy

251
Kultúra smrti

Európsky parlament (EP) začal  realizovať migračný plán amerického finančníka Georgea Sorosa, povedal v piatok v Budapešti komunikačný riaditeľ maďarskej vládnej strany Fidesz Balázs Hidvégi.

 

Podľa agentúry MTI sa Hidvégi vo svojom vyhlásení odvolal na štvrtkové rozhodnutie Výboru EP pre občianske slobody, spravodlivosť a vnútorné veci (LIBE).

Komunikačný riaditeľ pripomenul, že výbor schválil správu o reforme dublinského nariadenia, ktorý sa týka spoločného utečeneckého systému Únie. Z návrhu mandátu EP na rokovania s členskými štátmi vyplýva, že krajiny EÚ, ktoré odmietnu premiestniť na svoje územie žiadateľov o azyl z iných štátov Únie, by mali mať obmedzený prístup k eurofondom.

“Je zrejmé, že hrozba prisťahovaleckých kvót je reálna – a to aj napriek tomu, že predstavitelia maďarskej ľavice v EP to popierajú,” povedal Hidvégi, podľa ktorého je mimoriadne zarážajúce, že poslanec EP za Demokratickú koalíciu (DK) expremiéra Ferenca Gyurcsánya hlasoval za schválenie uvedenej správy.

Maďarská vláda iniciovala konzultácie, v rámci ktorých občanom rozosiela sedembodový dotazník. Občania majú odpovedať, či súhlasia:

— aby v zmysle Sorosovho plánu prijala Európska únia na svoje územie, a teda aj do Maďarska, ročne celkove milión prisťahovalcov;

— aby boli zbúrané hraničné zábrany a otvorené štátne hranice;

— aby prisťahovalcov zo západnej Európy rozdelili na základe kvót do ostatných, teda aj východoeurópskych krajín

— aby bola prisťahovalcom platená podpora;

— aby boli trestaní za trestné činy miernejšie;

— aby boli jazyk a kultúra európskych krajín potlačené do úzadia v záujme zrýchlenia integrácie prisťahovalcov;

— aby krajiny, ktoré odmietajú prisťahovalectvo, boli tvrdo postihované.

Dve tretiny voličov vládnej strany Fidesz sa domnievajú, že existuje takýto plán, opak si myslí 16 percent priaznivcov Fideszu.