1504870127.jpg

KBS chystá akciu s rodinnými sudcami: Deti sú to najvzácnejšie, čo máme

169
Kultúra života

Verejnú diskusiu o tom, kde sa nachádzajú najlepšie záujmy dieťaťa pri rozpade manželstva, ako aj o dôsledkoch rozpadu rodiny na spoločnosť chystá Konferencia biskupov Slovenska (KBS). Organizuje ju v spolupráci so Spoločnosťou priateľov detí z detských domovov Úsmev ako dar a Asociáciou rodinných sudcov. Uskutoční sa na odbornej konferencii 14. novembra 2017 v Bratislave. Sympózium má názov “Najlepší záujem dieťaťa”.

 

“Deti sú to najvzácnejšie, čo máme. Musí byť záujmom celej spoločnosti , aby sme sa o ne starali tak , aby to bolo v ich najlepšom záujme. Učili nás , že rodina je základom spoločnosti – v dnešnom svete to platí a musí platiť dvojnásobne . Na konferenciách týkajúcich sa maloletých detí by sa mali všetci, ktorí sa na úprave práv a povinností k deťom podieľajú dohodnúť na postupoch , ktoré budú čo najefektívnejšie a ktoré budú zohľadňovať najlepší záujem maloletého dieťaťa,” hovorí o tom, prečo prísť na konferenciu, predseda Asociácie rodinných sudcov JUDr. Peter Rajňák.

Konferencia sa uskutoční 14. novembra 2017 v Aule Benedikta XVI. Rímskokatolíckej cyrilometodskej bohosloveckej fakulty Univerzity Komenského na Kapitulskej ulici 26 v Bratislave. Vystúpia na nej zástupcovia viacerých ministerstiev, inštitúcií a organizácií. Súčasťou budú aj moderované workshopy. Bližšie informácie o konferencii, ako aj prihlášku, je možné nájsť na stránke konferencie.kbs.sk.