George-Soros1.jpg

Maďarsko sa obáva “vplyvu Sorosa” vo voľbách po tom, čo jeho nadácia získala 18 miliárd dolárov

214
Kultúra smrti

George Soros využíva svoju organizáciu, aktuálne druhú najväčšiu politickú aktivistickú “charitu” na svete, aby “ovplyvnil” maďarské voľby v roku 2018, tvrdí maďarský poslanec.

 

Poslanec István Hollík sa obáva, že Soros bude využívať svoju Nadáciu otvorenej spoločnosti (OSF) na odstránenie moci strany Fidesz premiéra Viktora Orbána, zničenie plotu na hranici a realizáciu “Sorosových plánov” na zaplavenie Európy jedným miliónom migrantov z tretieho sveta ročne, uvádza sa v maďarských časopisoch.

Hollik poukázal na to, že Sorosova nadácia, ktorá nedávno dostala hotovostnú injekciu vo výške 18 miliárd dolárov, je “veľkorysým a intenzívnym” zdrojom peňazí pre tie organizácie a politikov, ktorí “pravidelne zasahujú do maďarského verejného života a ktorí sa snažia vyvíjať tlak na maďarskú vládu,” tvrdí Hollik.

Obvinil tiež Európsku úniu, že “podáva správy o Maďarsku Sorosovi” a hovorí: “V Bruseli sú politici na výplatnej páske OSF, prostredníctvom ktorých Sorosova organizácia vytvára hrozby.”

Maďarsko je pod tlakom EÚ, pokiaľ ide o odmietnutie krajiny prijať utečenecké kvóty, zákon o vysokoškolskom vzdelávaní a legislatívu požadujúcu transparentnosť zo strany organizácií financovaných zo zahraničia – posledné dva problémy priamo ovplyvňujú záujmy Sorosa.

Dodal, že tieto organizácie pôsobia od začiatku migračnej krízy a že Orbán zabraňuje ďalším masovým migráciám cez svoju krajinu a do zvyšku Európy tým, že postavil hraničné oplotenie, vyškolil viac pohraničnej stráže a zadržiava migrantov pri spracovávaní ich žiadostí o azyl. “Keď vidíme, čo robia organizácie financované Sorosom, nie je prehnané povedať, že Sorosove organizácie a samotný plán Sorosa sú nebezpečné,” dodal kresťanský demokrat.

Soros v minulosti niekoľkokrát zasahoval do demokratického procesu suverénnych krajín, vrátane vynaloženia 6 miliárd dolárov na zničenie populizmu v Európe, ako aj zasahovanie do vnútornej politiky v Macedónsku a Albánsku.

V Spojených štátoch sa Soros pokúsil ovplyvniť miestne volebné obvody v roku 2016 (a opäť v roku 2017) viac ako 3 miliónmi dolárov, ktoré investoval do siedmich kampaní, minul 2 milióny dolárov v snahe odstrániť šerifa Joe Arpaioa z funkcie a daroval 11,9 milióna dolárov prezidentskej kampani Hillary Clintonovej v roku 2016.