Austria_Election151025467485.jpg

Weigl po rakúskych voľbách: Ľudia nechcú byť umelými Európanmi, EÚ je bohorovný ľavicovo-pokrokársky mocenský kartel

287
Kultúra života

Český ekonóm a v rokoch 2003 – 2013 šéf Kancelárie prezidenta republiky Václava Klausa Jiří Weigl, analyzoval rakúske voľby. Podľa neho sa len potvrdilo to, čo je zjavné už dlhú dobu.

 

„Obyvatelia európskych krajín sú nespokojní s tým, kam smeruje a akú  budúcnosť im chystá bohorovný ľavicovo-pokrokársky mocenský kartel, ktorý v posledných dvoch dekádach ovládol európsku politiku na bruselskej aj národnej úrovni,“ píše vo svojom článku na portáli Inštitútu Václava Krausa.

Dodáva, že príklad „prosperujúceho blahobytného Rakúska“ potvrdzuje, že nejde len o „nevďačných zaostalých obyvateľov, ktorí spadajú do južného krídla EÚ“.

Podľa Weigla Európania nezdieľajú zámer rekonštrukcie nášho sveta podľa „zmätených vízií“, ktoré nám vnucujú tí, ktorí sú pri moci, a s nimi spriaznené médiá. „Chcú byť Rakúšanmi, Maďarmi, Holanďanmi, Čechmi a Francúzmi, nie umelými Európanmi, neželajú si zánik svojich krajín a národov, neveria, že projekt umelého premiešavania národov prostredníctvom masovej migrácie prinesie niečo iné ako problémy a násilné strety,“ tvrdí Weigl. Ekonóm ďalej vysvetľuje, že tí, ktorí nám doteraz vládli, necítia žiadnu zodpovednosť voči svojim voličom a uprednostňujú záujmy nadnárodných elít.

Weigl považuje túto politickú krízu za omnoho závažnejšiu ako doterajšiu finančnú krízu. Ako prvá zareagovala Británia úspešným referendom o brexite, no ostatní tiež dávajú najavo nespokojnosť prostredníctvom volieb. Podľa českého ekonóma má EÚ jedinú šancu, a to „rehabilitovať národné štáty ako základ svojej existencie, rešpektovať vôľu ich občanov, prestať so snahou Európanov meniť a prevychovávať, ale namiesto toho im byť oporou a ochranou“.