Poland_Protests371160348215.jpg

“Vlajka EU – neznesiteľný symbol kresťanstva?”

416
Kultúra smrti

Vo Francúzsku momentálne prebieha debata o tom, či by v priestoroch Národného zhromaždenia mala byť okrem francúzskej národnej vlajky prítomná aj vlajka EU. Názory sú rôzne avšak s veľmi svojráznym vysvetlením, prečo by vlajka EU nemala visieť vo francúzskom parlamente, prišla poslankyňa krajne ľavicovej strany France Insoumise, Clémentine Autain.

 

Poslankyňa Autain bola hosťom v pravidelnej rannej relácii –interview, spravodajskej televízie BFMTV , do ktorej si renomovaný moderátor Bourdin pozýva väčšinou politikov a verejne známe osobnosti, ktoré „griluje„. Moderátor býva veľmi dobre pripravený, tempo je svižné a rozhodne mu nechýbajú slová. Tentokrát však neskrýval prekvapenie nad tvrdeniami poslankyne ohľadne vlajky EU. Keď sa debata stočila k téme, či vlajka EU áno alebo nie, moderátor sa spýtal poslankyne, ktorá súhlasí s otvorením debaty o jej odstránení, či vie kedy vlajka vznikla.

Poslankyňa sa vyhla odpovedi tvrdením, že podstatnejšie, než kedy vlajka vznikla, je to čo symbolizuje. Prekvapenému moderátorovi oznámila, že vlajka je inšpirovaná kresťanstvom a modrá farba symbolizuje Pannu Máriu. Na opakovanú otázku, či vie z akého obdobia vlajka pochádza poslankyňa musela priznať, že nevie.Moderátor jej vysvetlil, že vlajka pochádza z rokov 1947-48. Na otázku či pozná súvislosť medzi 12 hviezdami, ktoré symbolizujú 12 pôvodných krajín Európskej Únie, Autaina kontrovala tvrdením, že hviezdy symbolizujú 12 apoštolov. Moderátor sa opakovane pýtal, odkiaľ má túto informáciu, na čo však Autain nedokázala odpovedať.

Týždenník Valeures acutelles proniesol o tomto výroku poslankyne článok spolu so záznamom relácie. Čitatelia a diváci zarhuli poslankyňu rozhorčenými odkazmi.
„Táto poľovačka na kresťanské symboly sa už stáva obsesiou. Obsesia je mentálna porucha a treba ju liečiť.“ odkázal poslankyni jeden zo spoluobčanov.
Ďalší divák ľavicovej poslankyni odkazuje:

“Áno, Európa bola inšpirovaná kresťanstvom a jej zákony sú inšpirované judeo-kresťanstvom, či to chce alebo nie a nemôže to poprieť, ani zmazať. Tvrdiť opak by bolo negáciou. Avšak nie je zakázané vziať si niekoho, kto vyznáva iné náboženstvo, prezidenti európskych národov nemusia byť povinne katolíci a Európa nevedie jednotlivcov k tomu, aby nosili kríž a chodili na omšu. Ženy nemajú povinnosť nosiť šatku a môžu sa obliekať ako chcú, v medziach slušnosti.

“Pokiaľ je to pre ňu neznesiteľné, môže sa sťažovať, alebo ísť bývať do krajiny, ktorá jej vyhovuje lepšie. Vlajka EU je omnoho úctyhodnejšia než červená vlajka extrémnej lavice, ktorá je poškvrnená krvou zločinov Maa, Stalina, Castra a všetkých tých komunistických vlád, ktoré vládli terorom.“