sor.jpg

The Times: „Maďarská vláda odhaľuje medzinárodné sprisahanie nazývané „Sorosov plán“

306
Kultúra smrti

Renomovaný britský denník The Times zverejnil pozoruhodnú informáciu o tom, že maďarská vláda pod hlavičkou národného dotazníka distribuuje letáky, v ktorých sa odhaľuje medzinárodné sprisahanie nazývané „Sorosov plán“…

The Times poukazuje na to, že sa v letákoch odhaľujú údajné plány Európskej únie, vedenie ktorej mieni, v súlade so zámermi stále nespokojného miliardára, presídliť afrických a blízkovýchodných prisťahovalcov zo Západnej do Východnej Európy. Navyše, podľa tohto plánu, by každý štát mal povinne „investovať“ ťažké peniaze na pomoc migrantom. The Times, prízvukuje, že maďarská vláda je pobúrená tým, že, v súlade so Sorosovým plánom, by asi sa milión migrantov mohol pokojne pohybovať po celom území Európskej únie, vrátane, pochopiteľne, územia Maďarska.

„Pod rúškom vládnej ankety „Národná konzultácia 2017“ v Maďarsku distribuujú letáky, ktoré popisujú pokus o zaplavenie Európy prisťahovalcami. Toto sprisahanie v letákoch označujú ako „Sorosov plán,“ prízvukuje britský denník. Cituje tento leták, podľa ktorého, by „každý štát únie mal zaplatiť 9 miliónov forintov /cca 25 400 britských libier/ v rámci povinnej štátnej podpory pre každého prisťahovalca“.

Dodáva, že v letáku sa uvádza, že Brusel v rámci „Sorosovho plánu“ povinne prerozdeľuje prisťahovalcov zo Západnej Európy do krajín Východnej Európy. Aj Maďarsko by sa tiež malo zúčastniť na tomto procese. „Účelom plánu Sorosa je znížiť význam jazyka a kultúry európskych krajín za účelom urýchlenej integrácie nelegálnych prisťahovalcov,“ podčiarkuje britský denník.

Podotýka, že „maďarský premiér Viktor Orbán označil miliardára za svoj „osobný cieľ“ v boji proti migračnej politike EÚ a kritizoval Sorosa v kampani na podporu svojej vládnej strany, ktorá môže byť na jar budúceho roka zvolená už na tretie volebné obdobie. Pripomína, že prednedávnom Orbán vyzval Maďarov, aby sa zúčastnili na prieskume a odpovedali, či podporujú „Sorosov plán“ alebo nie. Podľa jeho názoru môžu ľudia podobným spôsobom pomôcť ochrániť Maďarsko pred migrantmi.

The Times uvádza, že Orbánova kampaň zjednocuje protiprisťahovalecký euroskepticizmus a obviňuje miliardára z medzinárodného sprisahania, na čele ktorého stojí tento židovský finančník. Britský denník prízvukuje, že v krajine s antisemitskou minulosťou a silným pravicovým táborom to v súčasnosti vyvoláva nepríjemné reminiscencie. The Times poukazuje na reakciu miliardára, ktorý povedal, že je rozhorčený, že maďarská vláda používa „antisemitské obrazy v rámci úmyselnej dezinformačnej  kampane“.

Britský denník pripomína, že Viktor Orbán je najznámejším oponentom Východnej Európy /vo Veľkej Británie majú svoje predstavy o tom, čo je Východná a čo je Centrálna Európa – pozn. ER/ voči bruselským kvótam na prerozdelenie migrantov. Maďarský premiér taktiež  kritizoval EÚ za to, že nebola schopná zastaviť nelegálne prisťahovalectvo utečencov do Európy.

„Maďarsko odmietlo rozhodnutie Európskej komisie, že by malo prijať utečencov podľa systému kvót rovnako aj rozhodnutie súdu EÚ, ktorý potvrdil zákonnosť európskej politiky v tejto oblasti, a označilo to za „akt politického znásilnenia,“ uzatvára svoj komentár britský denník The Times.

Eugen Rusnák