ockovanie.jpg

Matka odmietla očkovať svoje dieťa, skončila vo väzení

213
Kultúra smrti

Matka Rebecca Bredowová v americkom štáte Michigan bola odsúdená na sedem dní väzby, pretože odmietla rozsudok sudcu očkovať jej syna.

Minulý týždeň povedala Rebecca Bredowová v rozhovore pre televíznu stanicu WXYZ v Detroite, že jej sudkyňa Karen McDonaldová nariadila, aby do týždňa dala zaočkovať svojho syna, lebo inak jej hrozí väzenie. Žena sa totiž po rozvode stala primárnou opatrovateľkou syna a na základe dohody so svojím bývalým manželom dieťa nedala zaočkovať.

“Radšej by som sedela za mrežami a postavila sa za to, v čo verím, než aby som prijala niečo, v čo silne neverím,” vyhlásila v rádiu WXYZ. Obáva sa, že by mu niektorá z vakcín uškodila. Sudkyni povedala, že berie za to “plnú zodpovednosť”, ale očkovanie je v rozpore s jej presvedčením. Súd celú záležitosť zobral tak, že žena súhlasila s očkovaním.

Podľa agentúry AP bola Rebecca Bredowová uväznená v stredu 4. októbra po porušení dohody o očkovaní s jej bývalým manželom. Sudkyňa rozhodla, že primárne opatrovníctvo sa prenesie na bývalého manžela, ktorý sa rozhodol dieťa zaočkovať.

“Cítim sa zatlačená do kúta, cítim, že moje práva ako rodiča boli odobraté,” vyjadrila sa Bredowová počas televízneho rozhovoru.

V štáte Michigan majú rodičia povolené nezaočkovať dieťa kvôli zdravotným, náboženským a ako jediný štát v USA aj kvôli filozofickým dôvodom.

Barbara Loe Fisherová, predsedkyňa neziskového Národného informačného centra o vakcínach, pre BBC povedala, že to nie je prvýkrát, kedy bol rodič uväznený za odmietnutie zaočkovať svoje dieťa. Pretože ak rodič nedodrží očkovacie predpisy školy, škola zakáže dieťaťu chodiť do školy a rodič môže byť uväznený. Aj z tohto dôvodu (okrem dôvodov, ako je pretláčanie ideológie LGBTI a gender na školách) si mnohí rodičia v USA volia domáce vzdelávanie svojich detí.