Romania_Migrants096569458807-1.jpg

Program legálnej migrácie Európskej komisie alebo “mali by sme dovážať viac černochov”

358
Kultúra smrti

Nad posledným opatrením, s ktorým prišla Európska komisia, ostáva rozum stáť. Vyčlenila totiž prostriedky na poplatky za prijatie jedného azylanta, ktoré z rozpočtu dostane hostiteľská krajina. To v preklade znamená, že krajiny budú dostávať eurá za to, že príjmu ľudí, ktorí nemajú šancu na asimiláciu.

 

Európska komisia začína doslova obchodovať s migrantmi, a to najmä s tými, ktorí neutekajú pred vojnou, ale poháňa ich ekonomický zámer a navyše majú len minimálnu šancu na asimiláciu v Európe, uvádza komentátor českého portálu Reflex Jiří X. Doležal. Komisia totiž 27. septembra navrhla zriadiť najmenej 50-tisíc miest v novom programe pre legálnu migráciu, no tentokrát by nemalo ísť o ľudí zo Sýrie, ale o utečencov z Líbye, Egypta, Nigeru, Sudánu, Etiópie alebo Čadu.

Komisia na tento účel vyčlenila pol miliardy eur a vyzýva štáty, aby podporovali presídľovacie programy mimovládnych organizácií. Ak krajina do programu vstúpi, za každého afrického migranta dostane 10-tisíc eur. Tu nastáva pozoruhodná zmena: kým pri utečencoch zo Sýrie sa Komisia odvolávala na humanitárny aspekt, v prípade afrických migrantov nejde o vojnu, ale čisto o ekonomický dôvod migrácie, tvrdí český portál.

„Ak by sme prijali tézu, že sme povinní prijať všetkých občanov krajín, ktorí si nedokážu doma zriadiť znesiteľné podmienky na život, tak si musíme k nám domov prisťahovať väčšinu Afriky a Ázie,“ konštatuje autor článku a dodáva, že je potrebné veľmi dobre zvážiť, či je potrebné prijímať migrantov odkiaľkoľvek, ak nemajú šancu sa legitímne asimilovať v našej spoločnosti. Autor na záver článku konštatuje, že ponuka krajinám, ktoré budú týchto afrických migrantov dobrovoľne prijímať, je „hanebná“.