Collar priest

Prečo tento kňaz vždy cestuje s nasadeným kolárikom

386
Milko Kostovič
AltKAT

Aký úžasný nápad! Dúfam, že sa tým inšpiruje čo najviac kňazov!

Otec Ryan Hilderbrand, pastor Katolíckeho kostola Panny Márie v Huntingburgu v štáte Indiana nedávno odkázal svojim sledovateľom na sociálnej sieti, prečo vždy cestuje vo svojej klerike. 

Otec Hilderbrand objasnil, že sľúbil umierajúcemu kňazovi, že tak urobí. Dodal, že počas jedného letu počúval spovede nepretržito tri hodiny! 

V celom príspevku sa píše: "Vždy letím s mojim kolárikom kvôli sľubu, ktorý som dal umierajúcemu kňazovi. Počas jednej zastávky v Atlante som počúval spovede nepretržito tri hodiny v jednom z fajčiarskych salónikov. Bolo to úžasné."

Jeho príspevok reagoval na príspevok kňaza Brada Doylea z diecézy Baton Rouge, ktorý znie: "Letieť vo svojej klerike je jednou z mojich obľúbených činností, ale radšej by ste v tom prípade mali byť extrovert!"

Príspevok získal množstvo reakcií. Niektorí ľudia reagovali nasledovne:

Tento používateľ napísal: "Otče, je to veľmi dojemné."

Ďalší používateľ uviedol: "To je krásny prísľub a úžasné gesto. To je také božské požehnanie, keď môžete poskytnúť útechu a oslobodenie mučenej duši. Nech vám Boh žehná, otče!"

Tento užívateľ dodal: "Aké krásne svedectvo o Kristovi. Nech náš Pán na vás dohliada a nech vás Panna Mária ochráni pod svojim plášťom."

Tento návštevník dodal: "Ďakujem vám otče za toto skvelé svedectvo. Deo Gratias"

Áno, ďakujeme vám, otec Hilderbrand!