vadum091817-1.jpg

Múry fungujú. Maďarsko to dokazuje

296
Milko Kostovič
Neutral

Múry zadržia ľudí, ktorých nechcete. Predchádzajúca veta je tak zrejmá, že sa cítim hlúpo pri jej písaní. A napriek tomu ľavičiari a fanatici obhajujúci otvorené hranice - z ktorých sú mnohí na výplatnej listine maďarského exulanta Georgea Sorosa - robia z dobrej veci nepriateľa lepšieho. Nariekajú, pretože sa nedá zadržať 100 percent nelegálnych prisťahovalcov mimo územia Spojených štátov. Vybudovanie múru na južnej hranici je podľa nich hlúpa, zbytočná, dokonca rasistická myšlienka. 

Pod náporom prúdu nelegálnych prisťahovalcov prechádzajúcich cez hranice si Maďarsko povedalo, že má dosť. Odvážny premiér tejto krajiny, Viktor Orbán, trvá na tom, aby všetci rešpektovali suverenitu Maďarska. 

Ilegálna migrácia do Maďarska klesla o ohromujúcich 99 percent. 

Maďarsko nedokázalo zablokovať 100 percent potenciálnych nelegálnych migrantov, ale dostalo sa veľmi blízko k tomuto číslu. 

Hraničné oplotenie, ktoré postavila vláda, malo za následok pokles nelegálnej migrácie do Maďarska o šokujúcich 99 percent, ako informuje spravodajstvo Breitbart London.

Pri zmienke o druhom výročí rozhodnutia vlády uzavrieť maďarskú hranicu so Srbskom - ktorá je aj vonkajšou hranicou Európskej únie - oznámil hlavný bezpečnostný poradca premiéra György Bakondi, že ploty spôsobili kolaps nelegálneho prisťahovalectva. Vyjadrené v číslach: 391 000 v roku 2015, 18 236 v roku 2016, 1 184 v roku 2017.

"Systém technických bariér je kľúčom k úspechu bezpečnosti hraníc a bez nich by bolo nemožné zastaviť masový príchod migrantov," vysvetlil šéf bezpečnosti.

No, páni!

Organizácia Spojených národov samozrejme zúri. 

Šéf agentúry OSN pre utečencov Filippo Grandi navštívil maďarskú hranicu a sťažoval sa: "Keď som dnes stál pri hraničnom plote, mal som pocit, že celý systém je určený, aby zadržal ľudí, z ktorých mnohí utekajú pred vojnou a prenasledovaním, pred vstupom do krajiny."

Vložme do citácie tri bodky, aby sme boli jasnejší.

"Keď som dnes stál pri hraničnom plote, mal som pocit, že celý systém je určený, aby zadržal ľudí ... pred vstupom do krajiny."

Musím zopakovať: no páni!