2016-0513-nbcu-upfront-2016-midnighttexas-about-image-1920x1080-ns.jpg

V seriáli Midnight, Texas bol v úvodnej scéne brutálne zavraždený kňaz

452
Milko Kostovič
Kultúra smrti

Seriál Midnight, Texas od NBC je opäť na zozname kvôli ďalšej urážke náboženstva. Tento krát ľudský kňaz čelí pravdepodobne najnásilnejšej a najstrašnejšej smrti v celom seriáli. A hneď vedľa jeho kostola. 

Epizóda z 11. septembra s názvom "Posledné pokušenie polnoci" sa začína scénou, pri ktorej kreatúra bez tváre uctieva krížom démona. Po tomto zlom úvode scéna pokračuje s kňazom, ktorý kráča k postave, čo samozrejme vedie k jeho nevyhnutnému, ale predvídateľnému koncu. Tu sa epizóda stáva zvrátenou, keď démon odreže tvár kňaza, aby ju mohol nosiť ako masku. 

Démon: Budem tvojim verným služobníkom, pokiaľ nepovstaneš. 

Kňaz: Dobré ráno.

Démon: Budem tvojim verným služobníkom, pokiaľ nepovstaneš. Budem tvojim verným služobníkom...

Kňaz: Tak, ak vám viem niečo ponúknuť...

Démon: Áno, môžeš. 

Kňaz: Ach, Bože. 

Démon: Nesprávne božstvo. Neboj sa. Tvoja smrť nebude márna. Tvoja obeť mu dá život. Otvoria sa brány pekla a on o polnoci povstane. 

Zdá sa, že kňazi vždy ťahajú za kratší koniec povrazu, však? V tejto šou zomreli aj iní ľudia, no nie tak nechutne, aby im niekto odtrhol tvár. Potom je potrebné dbať na to, aby si vrah v posledných slovách vzal božie meno nadarmo pre bezohľadný návrat. Napokon ale "chvála Pánovi", že jeho nasledovníci môžu byť vždy použití ako munícia pre posúvanie hranice vraždy, rovnako ako môžu byť jeho anjeli používaní na pretláčanie gay agendy

Povedal by som, že by nezabilo televíziu, ak by ukázala viac rešpektu, no tejto myšlienky som sa už dávno vzdal.