bankovky-1.jpg

Európsky súd rozhodol: Imigranti majú právo na sociálne dávky. Zaplatia ich daňoví poplatníci európskych krajín

243
Kultúra smrti

Krajiny EÚ stratili ďalšiu časť svojej suverenity. Európsky súd rozhodol, že imigranti z tretích krajín sú rovnako oprávnení dostávať sociálne dávky ako domáci obyvatelia. Poskladajú sa na to daňoví poplatníci európskych krajín.

 

Podľa rozhodnutia Európskeho súdu, štátny príslušník tretej krajiny, ktorý má v členskom štáte pracovné povolenie, má vo všeobecnosti nárok na dávky sociálneho zabezpečenia pre štátnych príslušníkov tohto štátu. Členské krajiny EÚ tak opäť stratili ďalšiu časť svojej suverenity.

Tomuto rozhodnutiu predchádzalo rozhodnutie o plánovanom prijatí Globálneho zákona o migrácii na 72. Valnom zhromaždení OSN, ktoré sa uskutoční v roku 2018. Tomuto zhromaždeniu bude predsedať slovenský minister zahraničných vecí Miroslav Lajčák. Informoval o tom portál Netky.

Zákon o migrácii je súčasťou Agendy 2030, ktorá sa okrem iného taktiež zaoberá prínosom migrácie vrátane ekonomickej migrácie. Zákon má zlegalizovať ekonomickú migráciu do Európy na základe IT systému, ktorý budú spravovať nadnárodné či neziskové organizácie na prianie zamestnávateľov.

Prostredníctvom systému a na základe požiadaviek budú títo migratni presídľovaní ďalej do vyspelých krajín. Mnohí kritici tento zákon odsudzujú, pretože sa domnievajú, že zákon môže ohroziť národné štáty, ako aj demokraciu.

Samuel Gdovin