01-15.jpg

Maďarský premiér Orbán: Islamizácia Európy je skutočná

518
Kultúra smrti

Tento týždeň maďarský premiér Viktor Orbán vyhlásil, že “najsilnejší protivníci” Maďarska neprichádzajú zvnútra, ale zo zahraničia a že Európa je obeťou “islamizácie”.

 

Vo svojom každoročnom prejave na Občianskom pikniku v Kötcse cez víkendu Orbán zopakoval svoj nesúhlas s ťažkým vonkajším vplyvom na maďarské záležitosti, ako aj jeho presvedčenie, že Európania ešte nepochopili skutočnú hrozbu, ktorú predstavuje islam.

Citujúc štúdie, ktoré naznačujú, že viac ako 60 miliónov prisťahovalcov odíde z Afriky do Európy v priebehu nasledujúcich 20 rokov a zvýši počet islamských obyvateľov západnej Európy na 20 % do roku 2030, Orbán uviedol: “Islamizácia Európy je reálna”, zatiaľ čo v Číne alebo v Spojených štátoch “nemá žiadnu šancu.”

Orbán dôrazne nesúhlasil s uložením kvót jednotlivým členským štátom zo strany Európskej únie, pričom trvá na tom, že takéto otázky sú záležitosťou národnej suverenity a musí o nich rozhodnúť každá krajina a jej občania.

Orbán v júni vyjadril nesúhlas s postúpením akýchkoľvek ďalších rozhodovacích právomocí do Bruselu, najmä pokiaľ ide o oblasti, ktoré sa dotýkajú priamo maďarskej suverenity, ako napríklad prisťahovalectvo, stanovenie daní a miezd a hraničný plot okolo Maďarska.

Vo svojej kritike “bruselských byrokratov” trval na tom, že nie je “proti Európe”, ale chce len zastaviť plazivú aroganciu právomocí EÚ a zachovať súčasný vzťah. “Takže keď povieme: Stop, ďalej nie, jednoducho bránime status quo,” povedal.

“Maďarskí voliči si jasne uvedomili, že nechcú túto právomoc delegovať na Brusel. My chceme rozhodovať, s kým budeme žiť,” dodal. V júli predseda vlády tvrdil, že Európska únia prijala migračné plány, ktoré navrhol ľavicový miliardár George Soros, s cieľom priniesť milión migrantov ročne.

Podľa Orbána mnohí európski lídri súhlasia s migračnou politikou Maďarska v oblasti migrácie, ale boja sa to verejne povedať. Povedal tiež, že kvôli nedávnemu prudkému nárastu migrácie do Talianska sa južná Európa môže čoskoro pripojiť k Maďarsku a ďalším, ktorí sa snažia zabezpečiť svoje národné hranice.

V prejave Orbán spomenul úspechy v Maďarsku odkedy nastúpil do funkcie a tvrdil, že “vďaka úspechu posledných siedmich rokov hrá Maďarsko ústrednú úlohu v regióne” prvýkrát od roku 1920.

Podľa webovej stránky maďarskej vlády Orbánova vláda “znížila nezamestnanosť na rekordné minimum, stabilizovala ekonomiku, znížila zadlženosť, podporuje rodiny a ochranu hraníc”, čo “prispieva k vyššiemu postaveniu Maďarska v regióne.”