Dievča narodené bez tváre prekonáva prekážky života, aj keď jej lekári odmietli podávať stravu

683
Milko Kostovič
Kultúra života

V Brazílii narodené dievča oslávilo svoje 9. narodeniny napriek tomu, že lekári krátko po jej narodení rodičom oznámili, že jej majú chystať pohreb.

Malá sladká Vitoria Marchioli sa narodila s Treacher-Collinsovým syndrómom, stavom, pri ktorom sa jej tvárové kosti nevyvinuli správne. Lekári po jej narodení rodičom oznámili, že jej ostáva len pár hodín života. Odmietli jej podávať stravu a rodičom povedali, aby odišli domov a čakali, kým ich dcéra zomrie.

Chceli názor iného lekára.

Pretože mala zdeformované tvárové kosti, jej oči, nos a ústa boli nesprávne umiestnené, kvôli čomu si lekári mysleli, že sa nedožije ďalšieho dňa. Jej lekári jej odmietli pomôcť, a preto sa starostlivosti o dcéru chopili jej rodičia.

Otec, 39-ročný Ronaldo a matka, 42 ročná Jocilene, hovoria, že doktori pripisujú jej ďalšie prežitie láske a oddanosti svojich rodičov.

"Bojujeme za ňu, aby mohla vyzerať lepšie a mala kvalitnejší život. Milujeme ju a sme vďační za jej život," uviedol Ronaldo.

Vitoria podstúpila 8 operácií zameraných na rekonštrukciu jej tváre, aby mohla viesť normálnejší život, no jej rodičia hovoria, že je stále šikanovaná za to, ako vyzerá.

"Boli sme slovne napádaní a odmietaní verejnosťou kvôli vzhľadu našej dcéry," povedal Ronaldo. "Dokonca aj naše ďalšie dcéry nám rozprávajú, že ich deti v škole verbálne napádajú kvôli vzhľadu Vitórie."

Bez ohľadu na to, koľko takýchto útokov musia strpieť kvôli tvári svojej dcéry, rodina Marchiolisovcov je rada za to, že ich malé dievčatko je nažive.

Ak sa chcete stať donorom pre zlepšovanie jej zdravotného stavu, kliknite sem.

Skutočnosť, že ľudia majú taký negatívny postoj k stavu, ktorý si toto malé dievča nezvolilo a nemôže ho kontrolovať je odsúdeniahodný. Nie je pre to ospravedlnenie. Dúfajme, že ľudia z takéhoto prístupu vyrastú.