1234-1.jpg

Sv. páter Pio varoval, že potraty sú "samovraždou ľudskej rasy"

1,157
Milko Kostovič
AltKAT

Sv. páter Pio bol nielen svätým človekom, tvorcom zázrakov a mystikom, ale aj prorokom. 

Edward Pentin z portálu National Catholic Register nedávno zverejnil fascinujúci príbeh o svätcovi z mesta Pietrelcina, ktorý predpovedal demografické dôsledky rozšírených potratov, ktorými momentálne trpí veľká časť rozvinutého sveta.

"Deň, keď sa ľudia prestanú báť potratov," povedal sv. páter Pio, "bude najstrašnejším dňom pre ľudstvo. Potrat je nielen vraždou, ale i samovraždou."

Keď osoba, s ktorou hovoril, bola zmätená pri jeho zmienke o "samovražde", svätec to vysvetlil: "Samovraždu ľudskej rasy budú chápať tí, ktorí uvidia zem obývanú starými ľuďmi a bez detí: spálenú ako púšť."

V skutočnosti, podľa svetovej banky má Taliansko, rodná krajina sv. pátra Pia, mieru plodnosti 1.4, čo je o 33% menej než je potrebné na zachovanie populácie (2.1). Táto miera je momentálne o niečo vyššia než jej minimálne hodnoty z roku 1995 (1.18). V dôsledku toho stredný vek stále rastie. Toto platí v celom rozvinutom svete. 

Katolícka cirkev sa vždy stavala proti potratom a antikoncepcii, podporovala manželstvo a vnímala veľké rodiny ako "znamenie Božieho požehnania" (KKC 2373).

Tu je celý príbeh: 

"Dnes ste upreli rozhrešenie žene, pretože dobrovoľne podstúpila potrat. Prečo ste boli na túto nešťastnicu taký prísny?" (páter Pio niekedy odmietol dať rozhrešenie kajúcnikovi, ak jeho ľútosť nebola dostatočná; často sa však vrátil a on mu poskytol rozhrešenie, ak boli úprimní). 

Páter Pio odpovedal: "Deň, keď sa ľudia prestanú báť potratov, bude tým najstrašnejším pre ľudstvo. Potrat je nielen vraždou, ale i samovraždou. Nemali by sme mať odvahu prejavovať našu vieru pred tými, ktorí spáchali dva zločiny v rámci jedného aktu?"

"Samovražda?," spýtal sa otec Pellegrino. 

"Samovraždu ľudskej rasy budú chápať tí, ktorí uvidia zem obývanú starými ľuďmi a bez detí: spálenú ako púšť." odpovedal páter Pio.