439F1E8000000578-0-image-a-1_1503875547170.jpg

5 ročné kresťanské dievča v nútenej pestúnskej starostlivosti zbožných moslimov: žiaden kríž, ani slanina

650
Milko Kostovič
Kultúra smrti

Biele, kresťanské, päťročné dievča bolo prinútené žiť s moslimskými pestúnmi, ktorí jej zobrali kríž, vyzývali ju, aby sa naučila po arabsky a hovorili jej, že európske ženy sú alkoholičky. 

Päťročné dievča bolo umiestnené do systému pestúnskej starostlivosti mestskou radou štvrte Tower Hamlets, ktorá je poznačená škandálmi. Strávila šesť mesiacov v dvoch moslimských domácnostiach navzdory želaniam rodičov, ako informuje The Times.

Ako zachytili média, v správe miestnych úradov pracovník sociálnych služieb opisuje vzlykajúce dieťa, ktoré žiada, aby sa nevrátilo do pestúnskeho domova hovoriac, že "oni nerozprávajú po anglicky." 

V ďalšej správe, ktorá opisuje dievča ako "veľmi vystresované", sa hovorí, že dievča nesmelo jesť jedlo carbonara, pretože obsahovalo slaninu (ktorá je zakázaná v islame). V správe sa tiež píše, že jeden z opatrovateľov jej vzal náhrdelník a kresťanský krížik a bola údajné vyzývaná, aby sa učila arabsky. 

Počas návštevy svojej matky sa táto od dieťaťa dozvedela, že jej bolo povedané "Vianoce a Veľká noc sú hlúpe" a že "európske ženy sú hlúpe a alkoholičky". 

Obe jej opatrovateľky mali zahalené tváre islamskými závojmi, keď sprevádzali dieťa z domu, čo je znamením Salafi-ovplyvnenou, puritánskou formou Islamu. Prvá opatrovateľka, s ktorou bola štyri mesiace, nosila nikáb; tá, s ktorou žije v súčasnosti, nosí burku. 

Rodinní priateľ povedal pre The Times: "Je to päťročné biele dievča. Narodila sa v tejto krajine, angličtina je jej prvým hovorovým jazykom, miluje futbal, má britský pas a bola pokrstená v kostole."

"Utrpela obrovskú traumu už keď ju násilne oddelili od jej rodiny. Potrebuje prostredie, v ktorom sa bude cítiť bezpečne a milovaná. Namiesto toho je uväznená vo svete, kde je všetko cudzie a neznáme. To je pre malé dieťa skutočne strašidelné," dodal. 

Obvod Tower Hamlets, známy pre rozsiahle volebné podvody, kedysi viedol bývalý starosta Lutfur Rahman, ktorý je spájaný s islamom. Rahman dostal v apríli 2015 zákaz vykonávať verejné funkcie po tom, čo čelil obvineniam z manipulovaných volieb, vážnej korupcie a využívania "neprimeraného duchovného vplyvu" nad voličmi. 

V apríli 2017 oddelenie pre starostlivosť a vzdelávanie Ofsted skritizovalo služby deťom v Tower Hamlets ako "nedostatočné", pričom politici a úradníci boli kritizovaní za "rozsiahle a vážne zlyhania pri poskytovaní služieb deťom, ktoré potrebujú pomoc a ochranu."

V mestskom obvode východného Londýna žije len 31% bielych Britov (čítaj - tí, ktorí nemajú dosť peňazí aby sa odsťahovali - editor), pričom v priemere žije v celom Londýne 45%. Ale zatiaľ čo je bežné pre deti z prostredia etnických menšín, že sú umiestnené do opatery bielych pestúnov, opačné prípady sa vyskytujú len zriedka, keďže bielych pestúnov je viac než tých z etnických menšín. 

Pri umiestňovaní dieťaťa do starostlivosti musia miestne orgány vziať do úvahy prostredie dieťaťa. 

Zistilo sa, že školy podliehajúcu pod túto mestskú štvrť sa ocitli v riziku, že sa stanú hniezdom islamských extrémistov. Inšpektori odhalili, že žiaci na dvoch štátnych školách boli vystavení kázni Anwara al-Awlakiho, vysokého predstaviteľa al-Káidy, ktorý má na starosti prijímanie nových členov. Taktiež varovali, že žiaci v šiestich súkromných moslimských školách môžu byť "zraniteľní voči extrémistickým vplyvom a radikalizácii". 

Dva nedávne prípady poukázali na negatívny a predpojatý postoj Britských sociálnych služieb smerom ku kresťanským opatrovateľom a deťom v systéme starostlivosti. Prvým prípadom bol kresťanský pár, ktorý vzniesol námietky voči adopcii detí, ktoré opatrovali, homosexuálnou dvojicou. Im samotným bolo povedané, že si nemôžu osvojiť deti kvôli ich "znepokojujúcim" názorom.  (informovali sme vás o tomto prípade už v minulosti - editor)

V apríli portál Breitbart London informoval, že sociálny pracovník povedal kresťanskému páru, že krst ich maličkého syna by znížil ich šance na jeho adopciu. 

********

Pozn. šéfredaktora - čo si myslíte, je "škandál" slabé slovo? Slovensku sa nekompetentnosť vrchnosti a zneužívanie detí nevyhýba, spomeňme si na kauzu Čistý deň. Ale tieto veci sú riešiteľné - veď politici chcú zúfalo zostať pri moci a boja sa ako tak verejnej mienky. Ale ako apelovať na normálnosť v krajine, kde menšiny spravujú miestnu časť a školy im podliehajú? Ako vyriešiť situáciu, keď ľudia v prospech svojej etnickej-náboženskej skupiny falšujú výsledky volieb? Ako  môže bez obáv slušný človek poslať dieťa do školy, keď policajti vedia o moslimskom gangu ktorý znásilňuje dlhodobo špeciálne biele dievčatá ale boja sa zakročiť kvôli politickej korektnosti svojich nadriadených? Rozklad spoločnosti môže mať rôzne formy. Potemkinovská dedina fungujúcej demokracie kde sú všetci šťastný v diverzite a inklúzii s občasnými teroristickými útokmi, sa otriasa... Jadro EÚ? radšej byť šťastný na jej periférii s kultúrou života.