sfregio_islamico__il_colosseo_diventa_una_moschea_a_cielo_aperto__pronta_l_invasione_.jpg

Islamské zhromaždenie pred Koloseom: "Chceme tu modlitebné miesto"

605
Milko Kostovič
Kultúra smrti

Stretnutie sa uskutočnilo 1. septembra. V tento deň mali moslimovia vniknúť do Kolosea a premeniť ho na otvorenú mešitu. Portál “Il Tempo" informoval ešte pred 1. septembrom, že islamská komunita mesta Rím sa zhromaždí pod Flaviovským amfiteátrom, podobne ako vlani v októbri. Pre moslimov je udalosť veľkým sviatkom: Eid Al Adha, obeť Abraháma. Bengálske združenie Dhuumcatu, ktorá ju organizuje, sa rozhodla premeniť Via San Gregorio, pod Konštantínovým oblúkom, na mešitu: "Pri tejto zvláštnej príležitosti si moslimovia pripomínajú obeť proroka Abraháma", ako uvádza [združenie] na Facebooku, "mier a pokoj s ním a bude to tiež príležitosť opäť vyjadriť naše rozhorčenie nad teroristickými útokmi v Barcelone, ktoré sa udiali pred niekoľkými dňami pri ktorých zomrelo 15 ľudí, vrátane 3 Talianov." Združenie pokračuje: "títo zločinci musia vedieť, že tí, ktorí sú nebezpečenstvom pre ostatných, aj svojimi slovami, sa nikdy nemôžu považovať za moslimov."
 
Združenie čaká, kým rímska polícia povolí túto udalosť. Vlani v októbri sa viac než 500 moslimov zhromaždilo pod Konštantínovým oblúkom kvôli modlitbe a žiadalo "Campidoglio", aby bolo zahrnuté medzi islamské miesta bohoslužby pri mestskom plánovaní. "Zatvorenie modlitebného miesta je aktom proti viere" kričali. Pričom jasne dodávali: "Allah Akbar" znamená Boh je veľký, a to nie je terorizmus." 
 
Každopádne nám zostáva viac než symbolický obraz: Koloseum v rukách islamu. 
 
Dodatok editora: činnosť moslimov súvisí s opatrením Talianskeho ministerstva vnútra, ktoré zakázalo tzv. "garážové mešity", z obáv pred radikalizáciou a nemožnosťou monitorovať aktivity moslimských komunít.