20140628rodina_aktivisti163781.jpg

Súkromná televízia Markíza sa vysmiala organizátorom a účastníkom Hrdí na rodinu. Televízia dala prednosť dúhovému pridu

1,106
Kultúra smrti

Už túto sobotu, 19. augusta, sa o 14:30 pred parlamentom v Bratislave uskutoční pochod Hrdí na rodinu. Mladí ľudia a rodiny opäť vytvoria živú reťaz, čím verejne vyjadria, že rodina je skutočne výnimočná, lebo sa v nej rodia a najlepšie vychovávajú deti. V rovnaký deň sa uskutoční aj dúhový pride.

 

Súkromná televízia Markíza informovala o pripravovanom dúhovom pochode. V reportáži reagovala aj na pochod Hrdí za rodinu. „Bratislavu opäť čaká pestrofarebný pochod. Dúhový pride, ktorým chcú účastníci zlepšiť práva gayov a lesbičiek, sa bude konať už túto sobotu. V ten istý deň sa však rozhodli pochodovať Bratislavou aj zástancovia tradičnej rodiny. Tých však bude, podľa odhadov, neporovnateľne menej,“ uvádza sa v reportáži.

Reportérka totiž poukázala na to, že na sociálnej sieti Facebook sa na pochod Hrdí na rodinu prihlásilo 9 ľudí, kým na LGBTI pochod viac ako 1500. „Podľa prisľúbenej účasti na Facebooku to však zatiaľ vyzerá tak, že farebný pochod má oveľa väčšiu podporu,“ uvádza sa v závere reportáže.

Práve uvedenú informáciu mnohí považujú za verejné zosmiešnenie pochodu Hrdí na rodinu. Pochodu, ktorí poukazuje na prirodzenú túžbu detí vyrastať v rodine s otcom a mamou. Avšak, je už verejne známe, že účasť na Bratislavskom dúhovom pochode dopĺňa početná viedenská LGBTI komunita, takže účasť Slovákov vzhľadom na danú informáciu pôsobí otázne.

Organizátori pochodu Hrdí na rodinu veria, že účasť na ňom a nielen čo sa týka nahlásení na facebooku, bude vysoká ako každý rok. Ľudia, ktorí si uvedomujú potrebu ochrany normánosti a normálnych hodnôt a normálneho fungovania spoločnosti prídu aj tento rok vyjadriť svoj postoj, ako protiváhu médiami podporovaného dúhového pridu, ktorý prezentuje presne opačné hodnoty. To, že sú tieto hodnoty dnes považované za Európske, je smutné a svedčí to iba o zlom stave spoločnosti na starom kontinente a jej vyprázdnenej morálke.

Postoj ombudsmanky

Dúhový pride podporila verejne aj ombudsmanka Mária Patakyová. „Som presvedčená o tom, že Slovensko hodnotovo patrí do Európy, a preto by malo chrániť základné práva a slobody všetkých párov, ako je to vo vyše dvoch desiatkach členských štátov EÚ,“ tvrdí. Patakyová zároveň avizovala, že sa pochodu zúčastní. Či podporí aj tradičnú rodinu a príde na pochod Hrdí za rodinu, zatiaľ známe nie je.

Účasť ombudsmanky na pochode Hrdí za rodinu zaujíma aj europoslanca Branislava Škripeka. „Rád by som sa opýtal pani ombudsmanky, či v rámci presadzovania európskych hodnôt príde podporiť aj podujatie Hrdí na rodinu, ktoré sa tiež uskutoční 19. augusta v Bratislave. Manželstvo ako zväzok jedného muža a jednej ženy ako jediný zaručí, že Slovensko bude mať budúce generácie. A preto ochrana a podpora rodín by mala byť jej prioritou,“ napísal Škripek na sociálnej sieti Facebook.