Britain_New_Mayor373695348669.jpg

Budova musí byť LGBT+: Londýnsky developer musí vo vlastnej budove zriadiť gay bar, nariadilo mesto

617
Kultúra smrti

Londýnska rada povedala developerom, že plány na budovanie komplexu kancelárií a bytov musia obsahovať gay bar, ktorý by neutralizoval “alarmujúcu” mieru uzatvárania gay barov.

 

Tower Hamlets uviedli, že budova bývalého gay baru Joiners Arms môže byť rekonštruovaná len pod podmienkou, že “zostane homosexuálnym, bisexuálnym a transgender zameraným miestom na minimálne 12 rokov”. Guardian dodal, že “kancelária starostu pošle inšpektora, aby sa uistil, že je dostatočne gay”.

Predpokladá sa, že ide o medzník, kedy bola v podmienkach plánovania schválenia zahrnutá sexuálna orientácia používateľov budovy.

Ľavicové noviny tiež poznamenali, že “kultúra v ohrození” radnice bude zapojená do hodnotenia žiadostí o licencie, aby zabezpečila, že nová budova bude “dostatočne LGBT” a nebude mať “gay bar len v názve”.

Odmietajúc, že ​​viac ako polovica gayov a nočných klubov v Londýne sa uzavrela od príchodu príležitostných aplikácií ako Grindr, dokument poukázal na skutočnosť, že kancelária primátora mesta Sadiqa Khana tlačí developerov, aby urobili viac gay miest v hlavnom meste, ktoré prežíva bytovú krízu.

“Myslím si, že ochrana LGBT + je neoddeliteľnou súčasťou mojich plánov na rast ekonomiky a nočnej kultúry v Londýne,” povedal Khan.

“Chceme, aby bol život pre LGBT+ čo najjednoduchší. Preto som vyzval na každoročný audit miest LGBT+ a spolu s „nočnou cárovnou“ Amy Lamémovou urobíme všetko, čo je v našich silách, aby sme zastavili zatváranie týchto vzácnych miest a povzbudili ostatných k otvoreniu.”

Hovorca spoločnosti Regal Homes, ktorý objekt kúpil v roku 2014, povedal: “Sme odhodlaní udržať tento priestor v rámci nášho vývoja vo veži Hamlets ako miesto LGBT+.”

“Ak je prenájom prevzatý zainteresovanou stranou, miesto bude zabezpečené najmenej 12 rokov pre LGBT+. Taktiež sme sa dohodli na prvom roku bez nájomného obdobia.”