oddevy.jpg

Módna spoločnosť pre LGBTI ľudí chcela dať za symbol ich oblečenia swastiku. Ich vysvetlenie je šokujúce

431
Kultúra smrti

Spoločnosť KA Design, ktorá sa charakterizuje odievaním LGBTI ľudí, pred pár dňami šokovala, keď ohlásila novú kolekciu oblečenia so symbolom swastiky.

Ako prináša denník The Blaze, spoločnosť ohlásila tento svoj zámer vo videu pod názvom “The New Swastika” (Nová svastika).

Vo videu uvádzajú: “Swastika hlási svoj návrat” a znázorňujú tento nacistický symbol v dúhových farbách slovami “toto je swastika. Má 5000 rokov. Je symbolom mieru. Je symbolom lásky, šťastia, nekonečna, života. Až jedného dňa prišiel Nacizmus…” a pokračuje ďalej: “Zobrali swastiku, otočili ju o 45 stupňov a obrátili ju na nenávisť, strach, vojny, rasizmus, moc. Navždy tak stigmatizovali swastiku…”

Spoločnosť sa však nestretla s pochopením, ani u samotných jej klientov z radov LGBTI. Jeden z nich si všimol, že spoločnosť sa ani len neunúvala dať symbol do pôvodného uhla, ale prevzala práve ten od nacistov: “Chlapci, swastika nie je v tomto uhle, stojí rovno. Vy ste tak len načrtli nacistický symbol, ktorý ste vyfarbili dúhou…”.

Noviny Jeruzalem Post citujú hlavu Židovského kongresu Arsena Ostrovsky, ktorý nový dizajn odevov nazval ako “obscénny a nechutný”.

“Je to nielen neuveriteľne naivné, ale aj odporne útočné”, údajne povedal. “Čo bude ďalej? Používanie symbolu ISIS na šírenie rodovej rovnosti?”

Spoločnosť si však za touto aktivitou zjavne stojí. Portál Mic prináša jej vyjadrenie: “Naozaj sa nám páčila swastika. Nie pre to, aké všelijaké významy sa jej prikladajú, ale len kvôli jej tvaru, kvôli tomu, ako vyzerá. Avšak zjavne silné puto medzi swastikou a nacistickými hodnotami je nezlomiteľné. Necítime sa slobodní. Preto sme chceli použiť tento symbol s cieľom šírenia opačných hodnôt – hodnôt lásky, mieru a slobody. Náš projekt chcel vyjadriť víťazstvo lásky a ľudstva proti nenávisti a nacizmu vo všeobecnosti.” Záverom dodávajú: “Neočakávali sme od ľudí toľko nenávisti.”