article-2081757-0F545B9700000578-363_468x350.jpg

Kriminálnik prosí, aby bol poslaný späť do väzenia... pretože kláštorný život je príliš ťažký

878
Matej Trančo
AltKAT

Odsúdený zločinec, ktorý svoj rozsudok vykonával v kláštore už po druhýkrát utiekol a požiadal, aby bol poslaný späť do väzenia z dôvodu, že kláštorný život bol príliš náročný.

Zlodej David Catalano (31) bol poslaný do sicílskeho spoločenstva Santa Maria degli Angeli riadeného kapucínmi.

Avšak zistil, že ich strohý životný štýl je pre neho nezvládnuteľný a krátko na to utiekol. Krátko po jeho úteku bol chytený políciou a poslaný späť do kláštora.

V pondelok utiekol už po druhýkrát za šesť týždňov a to len z toho dôvodu, aby sa rýchlo dostal na policajnú stanicu a poprosil dôstojníkov aby ho poslali späť do väzenia neďaleko mesta Nikózia.

Prekvapeným policajtom povedal: "Väzenie je lepšie než život v ubytovni vedenej mníchmi."

Policajný hovorca povedal pre verejnosť: "Catalano sa z ničoho nič zjavil na našej stanici a povedal, že neexistuje spôsob aby ostal v spoločnosti mníchov."

"Povedal, že život v tomto spoločenstve bol príliš náročný a že chce ísť späť do väzenia a tak sme ho s radosťou poslúchli a teraz sedí opäť za mrežami odpykávajúc si svoj výkon trestu."

"Život s mníchmi môže byť veľmi náročný - nemajú žiadne moderné vymoženosti, vstávajú veľmi skoro ráno a taktiež sa aj veľmi skoro ukladajú spať. V ubytovni nenájdete žiadny luxus a mnísi vedú veľmi prísny životný režim."

Komunita Santa Maria degli Angeli má svoje sídlo v kláštore blízko Enny na ostrove Sicília.

Tento kláštor slúži ako azylový dom a je riadení kapucínmi po dobu viac ako 12 rokov. V kláštore je ubytovaných okolo 60 trestancov, ktorým sa blíži koniec výkonu ich trestu.

Kapucínsky rád sa odpojil od Františkánov v 16. storočí hovoriac, že sa tento rád odklonil od tvrdého režimu svojho zakladateľa - Sv. Františka. A tak si vytvorili oddelený rád, ktorý sa sústreďuje na strohý kláštorný život.

Kapucíni sú pomenovaní podľa ich charakteristických špicatých kapucní a veria v jednoduchý a strohý život kedy ako mnísi tak aj samotné kláštory nesmú vlastniť súkromný majetok.

Mnísi sa tak spoliehajú na charitu, ktorá uspokojí všetky ich potreby a nikdy si nenechávajú jedlo na viac ako len zopár dní.

Nikto z komunity Santa Maria udalosť nekomentoval.