bs2isJboRzOhGWXT8pt9Bg~an-Huang-Wanqing-je-na-sto-percent-presved-en-o-tom-e-jedn-m-z-expon-tov-je-aj-jeho-brat-Huang-Xiong.jpg

Číňan sa obul do Body The Exhibition v Prahe: Prišiel na výstavu a uvidel tam telo svojho brata

729
Kultúra smrti

Príbeh, z ktorého prechádza mráz po chrbte. Českom otriasla správa o tom, ako sa na výstave Body The Exhibition nachádza jedno telo omylom.

Toho názoru je Číňan Huang Wanqing, ktorý je na sto percent presvedčený o tom, že jedným z exponátov je aj jeho brat Huang Xiong. Ten sa stratil pred štrnástimi rokmi po tom, ako bol stíhaný za svoje náboženské presvedčenie.

Wanging už dokonca aj podal trestné oznámenie na Body The Exhibition, pričom susedov Čechov žiada o pomoc. Chce totiž konečne vypátrať svojho brata, s ktorým naposledy telefonoval v roku 2003. Huanga Xionga v Číne sledovali, lebo patril do hnutia Falun Gong a títo členovia boli za to mučení. „O výstavách Bodies viem už dlhší čas a počul som, že sú to tiež pozostatky stúpencov hnutia Falun Gong. Dúfam, že česká polícia by mohla prešetriť, či medzi nimi nie je aj môj mladší brat Huang Xiong. Zmizol pred 14 rokmi a ja nikdy neprestanem hľadať pravdu,“ zneli dojímavé slová Číňana, ktorému svitla nádej na nájdenie súrodenca po tom, ako sa o výstave v Prahe dozvedel prostredníctvom starostu Prahy 7 Jana Čižinského, ktorý bol toho názoru, že telá by mali dôstojne pochovať. Kurátori výstavy však s jeho tvrdením vôbec nesúhlasia a tvrdia, že ľudia dali pred smrťou súhlas, aby ich telá boli použité na výstavu.