Belgium_EU_Hungary886821424919-1.jpg

Soros a EÚ sa usilujú o zmiešanú, moslimizovanú Európu, tvrdí maďarský premiér

226
Kultúra života

Maďarský premiér Viktor Orbán rozdával údery Georgeovi Sorosovi a Európskej únii vo svojej osobnej vojne s maďarsko-americkým miliardárom. Orbán tvrdí, že Soros a EÚ sa usilujú o “zmiešanú, moslimizovanú Európu”.

Počas štátnej návštevy v Rumunsku Orbán obvinil Sorosa z využívania EÚ na vytvorenie “novej, zmiešanej, moslimizovanej Európy”.

Predseda vlády povedal, že Soros je teraz silnejší v Bruseli ako vo Washingtone alebo v Tel Avive a tvrdil, že európske inštitúcie by mali bojovať za obmedzenie jeho vplyvu, uviedli maďarské noviny Magyar Nemzet.

“Európska únia a Európska komisia musia získať nezávislosť od Sorosa, kým miliardár nedokončí svoj program zničenia kontinentu,” povedal Orbán v prejave na 28. ročníku Bálványos Summer University v južnom Rumunsku.

Maďarská strana uviedla, že reforma Európy môže začať len tým, že sa zastaví nelegálna migrácia do EÚ a že hraničné kontroly Maďarska pomôžu tomuto úsiliu. Počas prejavu sa Orbán tiež zaviazal, že Maďarsko bude podporovať Poľsko v rade s EÚ v súvislosti s kontroverznými plánmi reformy súdnictva.

“Inkvizičná ofenzíva proti Poľsku nikdy nemôže uspieť, pretože Maďarsko využije všetky právne možnosti v Európskej únii, aby prejavilo solidaritu s Poliakmi,” povedal.

Orbán a Soros sa v minulosti dostali do konfliktu niekoľkokrát, no najvýraznejším bol konflikt kvôli Stredoeurópskej univerzite podporovanej Sorosom. V júni finančník označil Maďarsko za “mafiánsky štát” a povedal, že sa v ňom vedie “neúprosná propagandistická kampaň”.

Orbán tieto poznámky opísal ako “vyhlásenie vojny”. “Jediná sieť v Maďarsku, ktorá funguje pomocou mafiánskych spôsobov a ktorá nie je transparentná … je sieť Sorosa,” povedal.

Prieskum Magyar Nemzet v nedeľu ukázal, že 43 percent Maďarov si myslí, že Soros je hrozbou pre Maďarsko. Naopak, 35 percent, povedalo, že Soros hrozbou nie je.