Boris.jpg

Kollár denníku N a Plus jeden deň: Nestraším voličov, ale vašich oligarchov!

139
Neutral

Predseda strany Sme rodina pred nedávnom nahral video v ktorom kritizoval návrh vládneho zákona, podla ktorého sa mala daň z nehnuteľnosti platiť nie zo zastavanej plochy, ale z každého poschodia. Kritizoval tiež, že zdravotné poisťovne nebudú preplácať celú sumu za lieky pre onkologických pacientov, ktorí si budú musieť rozdiel uhradiť zo svojho. Doplatok pri niektorých liekov by tak dosiahol aj stovky eur mesačne.

 

Denník N priniesol článok v ktorom písal, že Boris Kollár zavádza zo zvyšovaním daní za nehnuteľnosť aj s doplatkami za lieky a straší svojich voličov. V rovnakom duchu sa niesol aj článok v Plus jeden deň, podľa ktorého si Kollár informácie neoveril, pretože Ministerstvo sa rozhodlo nové registrované lieky pacientom cenovo sprístupniť. Rezort to má docieliť dohodou s farmaceutickými firmami, ktoré majú rozdiel medzi cenou a úhradou zdravotnej poisťovne kompenzovať zľavou.

Kollár reagoval v ďalšom videu, keď denníkom odkázal, že nestraší voličov, ale ich oligarchov, ktorí podnikajú v zdravotníctve.

„Tak ako politici majú svojich oligarchov, ktorí ich dirigujú, rovnako tak aj rôzne médiá robia niekomu lokajov a hrajú ich pesničku. Denník N obhajoval 300% zvýšenie  daní z nehnuteľností a mňa považovali za hlupáka, že som pomohol vytvoriť tlak a že sa nakoniec poslanci zľakli a novelu zahodili do koša. Povedzme si otvorene komu slúžia tieto médiá? Taká Pluska, myslím že oligarchovia z Penty majú veľké záujmy v zdravotníctve, takže keď začnem niečo v zdravotníctve kritizovať, tak okamžite naštartujú svojich lokajov a tí začnú písať o mne nezmysly. Ja nestraším svojich voličov, ja straším vašich oligarchov a politikov, ktorí vytvárajú zákony a ošklbávajú obyčajných ľudí“, povedal na záver Boris Kollár.