IMG_20170717_111359.jpg

Ďalší útok na kresťanstvo. V chorvátskej Pule zničili sochu Panny Márie, obyvatelia mesta sú zhrození - Hlavné správy

467
Kultúra smrti

Chorvátsko je Ďalšou  ďalšiu krajinu, v ktorej sú ničené kresťanské symboly. V chorvátskom meste Pula bola totiž rozbitá socha Panny Márie.

 

Na prípad z Chorvátska nás upozornil náš čitateľ. Podľa jeho slov k zničeniu sochy Panny Márie v areály kostola Sv. Antona, ktorý sa nachádza v centre Puly, došlo v noci z uplynulej nedele na pondelok.

Obyvatelia mesta sú podľa jeho slov zhrození a tento skutok považujú na nábožensky netolerantný voči kresťanstvu.

Ďalšie útoky na kresťanstvo

Prípad v chorvátskej Pule nie je ojedinelým v Európe. Socha Panny Márie bola zničená aj v talianskom meste Perugia. Skupinka piatich imigrantov tu napadla muža kľačiaceho a modliaceho sa pred sochou svätej Madonny. Muž počas modlitby držal v ruke fotografiu blízkej osoby. Prvú vec, ktorú mladíci urobili, bolo, že mužovi vytrhli fotografiu z rúk. Následne obrátili svoju nenávisť voči zobrazeniu Panny Márie. Sochu rozbili na kúsky a následne sa na ňu vymočili (viac TU).

K útokom na kresťanské symboly dochádza aj vo Francúzsku. Na anti-náboženské činy sa pozrel aj francúzsky denník Le Figaro (viac TU). V jeho výpočte antináboženských činov za rok 2016 však chýbalo jedno náboženstvo, ktoré, naopak, zaznamenalo 40% nárast útokov voči nemu, o ktorých sa však report ani médiá politicky korektne vôbec nezmienili: kresťanstvo. Svoju rozhorčenosť nad týmto faktom dali denníku najavo aj početní čitatelia v komentároch, ktorí vynechanie akejkoľvek zmienky o kresťanoch tvrdo kritizovali.