Uniesla Lisa Millerová vlastnú dcéru?

2,324
Kultúra smrti

Montpelier, Vermont, USA, 27. júna, 2011 (LifeSiteNews.com) - Lisa Millerová, kresťanka a bývalá lesba, ktorá utiekla zo Spojených štátov so svojou dcérou v roku 2009, mohla pred súdom previesť starostlivosť o dcéru na svoju bývalú partnerku. Teraz je ostro stíhaná a kritizovaná americkými a zahraničnými policajnými zbormi, ako aj spravodajskou agentúrou Associated Press.

Millerová údajne odletela do Nikaraguy koncom roka 2009 s pomocou pastora, mennonitu Timothyho Millera (len zhoda mien). Nikaragujský mennoniti informovali Associated Press, že prijali Millerovú do svojich domov prinajmenšom pri jednej príležitosti. Odmietli však poskytnúť podrobnosti.

Hoci miesto jej pobytu nie je známe, nikaragujská polícia tvrdí: „Máme stopy, ale nechceme ich odhaľovať, aby sme nebrzdili naše vyšetrovanie." Pre Associated Press tiež uviedli: ,, ...nemôžeme povedať či je alebo nie je v krajine.“

Ako LifeSiteNews v minulosti oznámil, Millerová počas života vo Vermonte porodila teraz už osemročnú dcéru Isabellu. Žila vtedy v registrovanom partnerstve s Janet Jenkinsovou. Isabella bola splodená umelo a Jenkinsová si toto dieťa nikdy neadoptovala.

Millerová pre LifeSiteNews v minulosti povedala, že Jenkinsovú opustila po rokoch týrania v roku 2003 a zobrala so sebou aj svoje dieťa. Odišla do Virgínie, kde sa vrátila ku kresťanskej viere zo svojho detstva a stala sa členkou baptistickej cirkvi. Zriekla sa lesbického životného štýlu a Isabellu vychovala v kresťanskom duchu. Aby ju uchránila pred vplyvom Jenkinsovej, odmietla sa s ňou stýkať.

Po podaní žaloby na Vermontskom súde Jenkinsová dostala rodičovské práva od sudcu Richarda Cohena, aj napriek tomu, že vermontské zákony automaticky neudeľujú rodičovské práva manželom alebo partnerom registrovaného partnerstva. Cohen nariadil Jenkinsovej  časté návštevy bez dozoru Millerovej.

Dieťa však vykazovalo známky traumy, Millerová preto odmietla ďalšie návštevy, čím nahnevala súd. Ku koncu roka 2009 sudca Cohen nariadil, aby bola starostlivosť o Isabellu odovzdaná Jenkinsovej, zatiaľ čo jej biologickej matke by bola dovolená iba návšteva. Krátko na to sa Millerová so svojím dieťaťom stratila.

Nikaragujský mennonita pre Associated Press povedal, že pri jednej príležitosti videl Millerovú aj s jej dcérou. Dodal, že mennoniti a kvakeri pomáhali Millerovej z toho istého dôvodu, z akého pomohli utečencom - otrokom, v dobe pred americkou občianskou vojnou, ujsť do Kanady.

Medzitým mennonitského pastora Timothyho Millera prepustili z väzenia na kauciu 25 tisíc dolárov a čaká na súd. Je obvinený FBI z napomáhania „únosu,“ hoci v čase, keď Lisa Millerová údajne opustila Spojené štáty, starostlivosť nebola prenesená.

„Pre tých, ktorí si zvláštnosť tohto obvinenia, organizátori skupiny podporujúcej pastora Millera na svojej webovej stránke TimoMiller.org. napísali: „Ako môže jednotlivec bez biologického príbuzenstva, ktorý neprešiel adopčným procesom mať ,rodičovské‘ práva, dokonca na prvom mieste? Homosexuálne manželstvá nie sú uznávané ani federálne, ani väčšinou štátov. Presnejšie povedané, väčšina štátov má špecifické zákazy zakazujúce homosexuálne manželstvo, práve v snahe predísť situáciám , ako je táto.“