Švédsko na okraji občianskej vojny, policajný komisár: „Pomôžte nám, pomôžte nám!"

1,330
Kultúra smrti

Moslimskí migranti a utečenci rozniesli Švédsko v zuboch. Presadzovanie práva volá o pomoc a je to iba otázka času predtým, ako krajina bude potrebovať vojenský zásah zo zahraničia na to, aby sa zabránilo humanitárnej katastrofe.

10News informujú

Unikla správa, ktorá usúdila, že počet protiprávnych oblastí (zvyčajne označované ako „no-go zóny”) vo Švédsku je teraz celkovo 61. Je to zvýšenie od pôvodných 55 iba za jediný rok. Tento nárast zahŕňa, nielen celkový počet, ale tak tiež geografickú veľkosť týchto oblastí.

Švédsky národný policajný komisár Dan Eliasson prehovoril v národnej televízii a prosil o pomoc: „Pomôžte nám, pomôžte nám!” Povedal, pričom upozorňoval na to, že švédske policajné zložky nemôžu presadzovať zákon a preto musia požiadať dobré sily [viete si predstaviť že policajný prezident Tibor Gašpar by v TV zúfalo žiadal "dobre sily" aby policajtom pomohli? - editor] v krajine, aby ich podporovali.

Expert na výskum, pokiaľ ide o destabilizované krajiny a príjemca serafínskej medaile švédskeho rádu z roku 2011, Johan Patrik Engellau pracuje s organizáciou akou je OSN a ďalšími, ktoré fungujú v krízových oblastiach. Tento expert varuje:

„Obávam sa, že je to je koniec pre dobre-organizované, prijateľné a rovnostárske Švédsko, ktoré sme doteraz takto poznali. Osobne by som nebol prekvapený, ak by došlo k občianskej vojne. Na niektorých miestach sa už občianska vojna pravdepodobne začala.”

10News nedávno uviedli, že ako Švédsky štát stratili veľa oblastí na úkor ozbrojených, náboženských skupín, najlepšie definovaných ako Islamské milície. Načelník polície Lars Alversjø hovorí, že: „Existuje tu nedodržiavanie zákona v niektorých častiach Štokholmu (hlavné mesto Švédska).” On takisto pozoroval ako „tento právny systém, ktorý je pilierom v každej demokratickej spoločnosti, sa vo Švédsku rúca. Per Magnus Ranstorp, ktorý je výskumník v oblasti terorizmu a radikalizácie na Švédskej akadémii národnej obrany poznamenáva: „Extrémisti zvíťazili v najhorších oblastiach. Celkový zmysel pre spravodlivosť a mier sú v ohrozené skutočnosťou, že polícia zlyháva a situácia sa iba zhoršuje. Švédsko sa ocitá v katastrofálnej situácii.”

Švédska tajná služba (Säkerhetspolisen – v skratke ako Säpo), nedávno upozorňovala, že krajina sa hemží tisíckami Islamistov, ktorí zdieľajú islamskú ideológiu. Na veľa miestach, štátni úradníci (tj. nie islamské úrady) žiadajú o policajnú ochranu.

Slovo, ktoré švédske orgány a média používajú na označenie „no-go zóny” v krajine je utenforskap. Toto slovo znamená niečo ako “vylúčená oblasť”. V týchto oblastiach boli švédske zákony nahradené zmiešaninou zákonov chaosu a islamského legálneho zákonníka - šaríja. Ozbrojené moslimské gangy a islamskí radikáli si jednoducho odrezávajú veľké kúsky Švédska pre seba. Jediný dôvod, prečo sa to nevyvinulo na veľké ozbrojené konflikty v tejto pôvodne pokojnej a bezpečnej krajine - bude mať pravdepodobne súvislosť s tým, ako švédska feministicko-liberálna vláda neposkytuje žiadny skutočný odpor proti týmto Islamistom.

Dokonca ak by si táto švédska feministická vláda vybrala brániť sa už hneď zajtra, Švédsko by nemalo nič k dispozícii podobné s polovojenskou schopnosťou (čiže ozbrojené zložky na civilnej úrovni - editor) potrebnej na odvrátenie tejto situácie. Tých 80 percent úradníkov, ktorí majú presadzovať právo v štaáte zvažuje, že skončia svoju prácu, je iba čistý znak policajných síl, ktoré sú úplne demoralizované. Táto armáda (exekutívnej moci) v tejto tradične pacifistickej krajine je už obmedzená k robeniu ničoho a nie sú peniaze na to, aby sa to vyriešilo.

Ako Johan Patrik Engellau uvádza: Zdá sa, že vláda nerozumie tomu, že nad situáciou stratila svoju moc. Je to bod, v ktorom už nemôžete zastaviť šíreniu tohto stavu. Neviem či Švédsko dospelo k takejto situácii, keď ide o (následky) imigrácie, ale obávam sa, že sa k tomu približujeme.

„Ak máme v tomto pravdu a jasno a vplyvné na situáciu- zahŕňajúce zastavenie imigrácie a politickej propagácie multikulturalizmu – možno budeme môcť  - s ťažkosťami - byť schopní zachrániť Švédsko.

Fakt, ktorý naďalej pretrváva je ten, že švédska politická elita nie je zďaleka schopná pochopiť, že by mala vykonať takýto rozhodujúci krok, pretože ešte dokonca ani nezačala otvorene hovoriť o týchto problémoch.

Preto Švédsko bude čoskoro potrebovať pomoc zo zahraničia. Prosba o pomoc od policajného dôstojníka Dan Eliassona vrátane potencionálnych partnerov vo Švédsku, ale čoskoro bude musieť medzinárodná komunita zasiahnuť, aby sa predišlo humanitárnej katastrofe.

Pozn. šéfredaktora - hoci článok v závere vidí situáciu tak zle, že predpovedá medzinárodný zásah, v rozsahu rozkladu krajiny a jej politiky proti svojím obyvateľom je veľmi reálny. Vysoko odporúčame prejav poslanca "radikálnej" strany Švédski demokrati, ktorý opisuje situáciu v krajine. Okrem trápnej odpovede komunistického poslanca, o odtrhnutí od reality hovorí to, že väčšina poslancov na protest proti vystúpeniu "radikála" opustila poslaneckú snemovňu. VIDEO JE TU.