V USA sa konal protest proti “Fake News”a štvavej propagande televízie CNN

541
Kultúra života

Americká spravodajská televízia CNN je známa svojimi “Fake News” a štvavou propagandou voči Donaldovi Trumpovi. Cez víkend sa v USA preto konali protesty proti CNN. Demonštranti tvrdia, že štvavá propaganda mala za následok aj incident, keď ľavicový fanatik pri streľbe zranil 5 ľudí vrátane konzervatívneho politika a jedného z najaktívnejších odporcov potratov Steva Scaliseho.

Strelec, ktorý minulý týždeň pri svojom vyčíňaní na basebalovom ihrisku zranil 5 ľudí bol ľavicový aktivista a otvorený podporovateľ extrémne ľavicového kandidáta na prezidenta Bernieho Sandersa.

K takémuto činu ho podľa mnohých ľudí mohli viesť aj falošné správy a štvavá propaganda proti prezidentovi Donaldovi Trumpovi a tiež voči republikánskej strane. Američanom už dochádza trpezlivosť, a preto sa rozhodli vyjsť do ulíc. Protest sa konal v Atlante pred televíziou CNN. Informoval o tom portál Breitbart.

“Povzbudzujeme všetkých, aby sa modlili za Scaliseho a tiež za rýchle zotavenie ostatných obetí”, povedala Debbie Dooleyová, jedna z organizátorov protestu v Atlante. “Budeme držať minútu ticha na protest, a aby sme sa pomodlili za obete týchto ľavičiarskych vrážd.”

Organizátori sobotňajšej udalosti hovorili, že chcú prejaviť podporu nielen pre prezidenta Donalda Trumpa, ale teraz aj pre republikánov – napríklad Scaliseho, dlhoročného podporovateľa Trumpa – a chcú bojovať proti “nenávistnej rétorike” a falošným správam zo strany CNN a iných mainstreamových médií.

Táto nenávisťou naplnená rétorika proti prezidentovi Trumpovi prenikla do mnohých médií ako CNN, Washington Post a New York Times,” povedala Dooleyová. “Niektorí komentártori v CNN sa zapájajú do hystérie plnej nenávisti v snahe zvrhnúť demokraticky zvoleného prezidenta Spojených štátov. Pomohli tak vytvoriť toxickú atmosféru. Nastal čas, aby sa priaznivci Trumpa zdvihli a povedali s silným hlasom dosť!

Tim Selaty, prezident združenia “Citizens for Trump” vyhlásil:

“My, americkí občania, ktorí sme si riadne zvolili Donalda J. Trumpa za svojho prezidenta, sme úplne zradení a znechutení, že CNN s inými liberálnymi médiami, neustále chrliacimi vyfabrikovanú propagandu, útočia voči nášmu prezidentovi.

Veríme, že toto spravodajské hnutie falošných správ za zničenie nášho prezidenta nielenže poškodzuje dôveryhodnosť bežných médií a podkopáva náš volebný proces, ale rovnako negatívne ovplyvňuje našu americkú spoločnosť, ako sme videli aj pri nedávnom útoku vo Virgínii na nami zvolených republikánskych zástupcov.  Požadujeme, aby CNN a všetky médiá zaradili do svojich správ etiku a pravdu, inak budeme pokračovať v masových protestoch,” vyhlásil Tim Selaty.

Záznam z protestu si môžete pozrieť tu :

Samuel Gdovin