Britain_Election954797435916.jpg

Mediálne manipulácie: Televízia BBC vystrihla z rozhovoru pasáž o tom, ako útočníčky, ktoré dobodali ženu, kričali o Alahovi a Koráne

249
Kultúra smrti

Trojica žien mala v Londýne napadnúť zamestnankyňu predškolského zariadenia. Pri útoku, kde boli použité aj nože, mali podľa šéfky zariadenia padnúť aj výkriky o Alahovi a Koráne. Svetoznáma Britská spravodajská televízia BBC však túto pasáž z rozhovoru vystrihla

Pred pár dňami sme vás informovali o čudných praktikách americkej televízie CNN, ktorá po útoku v Londýne natočila reportáž o proteste moslimskej komunity proti terorizmu. Neskôr sa však ukázalo, že protest nebol vôbec spontánny. Údajní protestujúci sa riadili pokynmi novinárov a celé to pripomínalo “divadelné predstavenie.” (Viac tu).

Západná propaganda sa zrejme snaží ukázať moslimskú komunitu v pozitívnom svetle. Podobné praktiky najnovšie použila aj Britská televízia BBC, ktorá z rozhovoru o útoku troch žien vystrihla pasáž, ktorá nezapadá mainstreamovým médiám do ich videnia sveta. Informoval o tom portál Daily Mail.

V Londýne 3 neznáme ženy napadli a dobodali zamestnankyňu predškolského zariadenia. Riaditeľka škôlky Karrien Stevensová, ktorá prevádzkuje Little Diamonds v štvrti Hermon Hill v Londýne, uviedla, že členka jej personálu bola napadnutá, dokopaná a dobodaná nožom tromi “ázijskými ženami”, ktoré pri útoku kričali o “Alahovi” a “Koráne”. Túto výpoveď priniesla aj BBC na svojom internetovom portáli.

Užívatelia na sociálnej sieti Twitter si však v zdieľanej televíznej reportáži BBC všimli, že pasáž, v ktorej riaditeľka škôlky hovorí o už spomínaných výkrikoch nebola odvysielaná. V 17. sekunde videa, ktoré uverejnil portál Daily Mail, je vidieť strih, ktorý vynecháva tvrdenia riaditeľky škôlky o výkrikoch útočníčok v súvislosti s islamom.

Všetko nasvedčuje tomu, že aj táto svetoznáma televízia podobne ako aj iné mainstreamové médiá, sa snaží moslimov ukázať v pozitívnom svetle a negatívne skutočnosti zamlčiavajú. Britská televízia však takéto tvrdenia odmieta. Hovorca BBC síce pripustil, že televízny klip bol upravený tak, aby zodpovedal ich spravodajstvu, ale odmieta, že by pripomienky pani Stevensovej o islame boli zámerne odstránené.

Podobnú obhajobou použila aj televízia CNN. Zreteľné divadielko vydávané za “protest moslimov proti terorizmu” bolo odbité tým, že novinári len potrebovali lepšie zábery, preto hovorili údajným protestujúcim, kam sa majú postaviť, ktoré transparenty majú zdvihnúť a podobne.

Takéto výhovorky však už ľudia neakceptujú. Jednoznačná propaganda v západných mainstreamových médiách už silno bije do očí. Ľudia aj z týchto dôvodov húfne prechádzajú k alternatívnym médiám, ktoré píšu bez cenzúry, bez politickej korektnosti a hlavne nezamlčiavajú fakty.

Samuel Gdovin