Odídenec zo Smeru Martvoň: „Vo vedení strany sú gejovia!“

802
Kultúra smrti

Nepáči sa mu vplyv oligarchov ani to, že vo vedení Smeru sú gejovia, ktorí sa hrajú na Cassanovov.

Bývalý poslanec Anton Martvoň sa rozhodol odísť zo strany Smer. Zdôvodnil to napríklad vplyvom oligarchov na stranu. „Oligarchovia majú svojich ľudí na dôležitých pozíciách. Bežný človek nemá ako zistiť, že existuje oligarcha v pozadí strany. Poslanci sem-tam stretnú takých ľudí nechtiac, napríklad v traktoch parlamentu, keď odchádzaj. Viaceré zmeny sa nemohli vykonať, lebo zasiahli oligarchovia,“ zahlásil Martvoň na tlačovej konferencii. Ich vplyv sa podľa neho ukázal aj jeho vyhodením z kandidátky.„Dostal som zlatý odznak strany za svoju prácu. Tak ako politika Smeru, aj odznak však po čase začal hrdzavieť. Politika Smeru sa už dosť odkláňa od pôvodnej politiky,“ tvrdí bývalý poslanec.

Vláda Smeru síce podľa neho prijala viaceré potrebné zákony, ale od posledných volieb je to vzdialené od sociálnej demokracie. Menovať oligarchov nechce, lebo nemá dôkazy.

Bez diskusie

Martvoň kritizuje aj to, že strana sa členov na názory nepýta a neexistuje v nej priestor na ich reakcie. „V rámci strany chýba diskusia. Niekto povie, že je priestor na snemoch. Mali ste možnosť vidieť kolegynku Beňovú, ako to dopadlo na programovej konferencii. Nemala to ľahké. Na poslednú konferenciu boli ľudia pozývaní a vybraní. Ja som bol v tom čase predsedom rozhodcovskej komisie strany, ale aby som nemohol podporiť Moniku Beňovú, nebol som pozvaný,“ hovorí Martvoň.

Utajení gejovia

Martvoňovi sa nepáči ani farizejstvo, ktoré podľa neho v strane vládne. „Príslušníci LGBTI komunity sú vo vedení Smeru, ale taja to a farizejsky sa hrajú na konzervatívnych politikov, ktorí sa na Medzinárodný deň žien hrajú na Cassanovov. Pre LGBTI komunitu však nič nerobia ani len zákon nechcú meniť,“ šokuje Martvoň. Farizejstvo je podľa neho aj v podpore zahraničných investorov, ktorí však nezamestnávajú Slovákov, ale cudzincov.

Ficov kult

V strane sa podľa Martvoňa začal vytvárať aj kult osobnosti, podobný Mečiarovmu či Gottwaldovmu. „Okolo predsedu je úzka skupina ľudí, ktorá nikomu nedovolí, aby sa k nemu ľudia dostali. Táto skupina aj ovplyvňuje mnohé veci,“ vyhlásil Martvoň. Je to podľa neho vedenie strany a tím jeho poradcov i mediálny tím.

Ide na župana, zbiera podpisy

Martvoň sa okrem odchodu zo strany rozhodol aj kandidovať na predsedu Žilinského samosprávneho kraja. Na to, aby mohol kandidovať ako nezávislý už zbiera aj podpisy. Na jeho bývalej strane sa mu nepáči ani to, že pri kauzách ako Bašternák či nákup CT prístrojov v Žilinskom kraji nebola vyvodená žiadna politická zodpovednosť.

Tvrdí, že aj mnohí členovia či voliči Smeru už odmietajú voliť oficiálneho kandidáta Smeru Juraja Blanára na žilinského župana pre jeho viaceré kauzy. Ak by vyhral, chce prešetriť viaceré obstarávania v Žilinskom kraji. „Väčšinou ich vyhrávajú rovnaké firmy, je to podozrivé,“ dopĺňa Martvoň.

Urazený mladý chlapec?

Na svojho exposlanca zareagoval aj predseda Smeru Robert Fico. Tvrdí pritom, že nemá dôvod sa ním zaoberať. „Nemám dva roky. Nevidím žiadny dôvod robiť reklamu. Nedostal sa na kandidátku, tak sa urazil. Pri 17-tisíc členoch máme reagovať na urazených mladých chlapcov? Je to pre neho normálny krok, ktorý musel urobiť, ak chce kandidovať bez schválenia orgánov Smeru,“ povedal Fico pred novinármi.