muslimasadasds.jpg

Moslim prerušil španielsku svadbu výkrikom “Allahu Akbar!” a poškodil oltár. Svadobčania plakali

159
Kultúra smrti

Moslimský muž v sobotu večer vtrhol do kostola San Pablo vo Valladolide v Španielsku a narušil svadbu s pokrikom “Allahu Akbar!” 22-ročný Maročan poškodil oltár a odtrhol z neho tkaninu

Svedkovia povedali, že muž sa pokúsil napadnúť aj kňaza. “Veľa ľudí vrátane matky nevesty plakalo,” povedal kňaz. “Niektorí ľudia, vyskočili z lavíc, pretože sme nevedeli, či táto osoba prišla sama a,lebo či bola ozbrojená.”

Muž, miestny študent, bol po konfrontácii zatknutý. Je obvinený z “narušenia verejného poriadku, hrozieb a zločinov proti náboženskému presvedčeniu”. Po tejto udalosti polícia prehľadala kostol kvôli prípadnými výbušninám. To všetko sa uskutočnilo s približne 100 hosťami na svadbe.

Kňaz tiež povedal, že vzhľadom na posledný teroristický útok v sobotu v Londýne sa bál, že je muž ozbrojený. Povedal, že ďalšia “skupina mladých narušiteľov” robila hluk v zadnej časti kostola. Celý incident zastavil svadobný obrad asi na 20 minút.

Maroko je 99-percentná moslimská krajina v severnej Afrike, bezprostredne južne od Španielska. Dňa 2. júna bol v Madride zadržaný človek podozrivý z terorizmu a hľadaný marockou vládou.

V máji spolupracovali Španielsko a Maroko na úspešnom zničení bunky ISIS, čo viedlo k zatknutiu dvoch Maročanov v Katalánsku. Maroko tiež spacifikovalo šesť ďalších buniek ISIS v niekoľkých mestách v celej krajine.

Jeden z podozrivých v sobotňajších útokoch v Londýne sa údajne narodil v Maroku a býval v Dubline.

V roku 2016 ISIS oznámil hrozby teroristických útokov v Španielsku s cieľom obnoviť moslimskú vládu v Španielsku po viac ako 500 rokoch od Reconquisty katolíckymi armádami v roku 1492 a tvrdia: “Prevezmeme našu krajinu z rúk útočníkov.”

Španielsko je zasa 67-percentná katolícka krajina s veľkým sekulárnym obyvateľstvom. Islam predstavuje najväčší podiel 2-percentného španielskeho obyvateľstva patriaceho k nekatolíckym náboženstvám. V Barcelone sídli masívna katedrála Sagrada Família, ktorá v súčasnosti prechádza gigantickým projektom renovácie, ktorý sa dokončí v roku 2026.