123-1.jpg

Facebook zrušil katolíckemu kňazovi na týždeň profil za post o histórií islamu

651
Milko Kostovič
Kultúra smrti

Facebook dočasne pozastavil profilový účet katolíckeho kňaza o. Johna Higginsa v reakcii na jeho príspevok o histórií islamu.

FB post otca Higginsa:

John Higgins: "Západná civilizácia je napádaná ideológiou islamského džihádu od 7. storočia. Extrémistické a totalitárne invázie sú zodpovedné za smrť miliónov. Toto nie je "náboženstvom mieru", ale filozofiou dobývania. Križiacke výpravy boli pokusom udržať kresťanov a židov v bezpečí v Izraeli a v ostatných častiach Blízkeho východu, no moderní "intelektuáli" ich označkovali ako strašné. Rakúšania pred nimi bránili Viedeň. Karol Martel s nimi bojoval v severnom Francúzsku a dnes vidíme ich ďalšie pokusy o dobytie sveta a svetovú nadvládu využívajúc moderné technológie v ich nenásytnom snažení utlačovať každého, kto nevyznáva a nežije podľa ich viery. Zneužívajú ženy, zabíjajú homosexuálov, vraždia a znásilňujú deti a ospravedlňujú to ako "Alahovu vôľu". Ale tak to nie je! Existujú tu mierumilovní a dobrí moslimovia. A potom sú tu islamisti, ktorí sú obraňovaní ignorantmi, ktorí sa odmietajú učiť históriu." 

"Existujú tu mierumilovní a dobrí moslimovia," píše sa v časti jeho príspevku. "A potom sú tu islamisti, ktorí sú obraňovaní ignorantmi, ktorí sa odmietajú učiť históriu." 

Higgins učinil svoj komentár k príspevku na facebookovej stránke poslankyne za jeho okrsok (kongresmanky) Lucille Roybal-Allard (CA-D). 23. mája bol jeho príspevok odstránený a týždeň nesmel na Facebooku publikovať príspevky. 

"Napísal som Facebooku niekoľkokrát," vyjadril sa Higgins pre redakciu ChurchPOP, "vysvetľujúc, že tento príspevok bol len o histórií. Samozrejme, žiadna odpoveď neprišla."

O. Higgins slúži ako kňaz vo farnosti St. Raymond v Downey, v štáte Kalifornia a ako kaplán miestnej požiarnej jednotky. 

Greg Stone, priateľ o. Higginsa, ktorý pracuje pre arcidiecézu v Los Angeles pri riešení konfliktov, napísal dlhý príspevok na Facebooku o pozastavení a požadoval, aby Facebook dodržal svoj prísľub, že nebude cenzurovať odlišné názory. Tento príspevok zdieľalo mnoho ľudí na Facebooku

"Je strašidelne ironické, že v ten istý týždeň zavraždili islamisti desiatky nevinných," píše sa v časti príspevku, "- mladé dievčatá na popovom koncerte v Manchestri, koptskí kresťania v Egypte a katolíci vo Filipínach - Facebook pozastaví privilégia rešpektovaného člena duchovenstva za zverejnenie akademického prehľadu o histórií Islamu. FB likviduje informácie, ktoré komunita potrebuje na pochopenie aktuálnych udalostí." 

30. mája sa skončilo jeho týždenné pozastavenie. O. Higgins znova pridal príspevok na Facebooku. "Som späť. To bol týždeň? LOL." [LOL = Lot Of Laugh = smiech. editor]

V minulom roku bol Facebook obvinený zo systematického cenzúrovania názorov, ktoré sú považované za konzervatívne. Generálny riaditeľ Facebooku, Mark Zuckerberg, odmietol obvinenia a osobne sa stretol s konzervatívnymi lídrami, aby ich ubezpečil, že Facebook zostane otvorený rôznym názorom.

 

Pozn. šéfredaktora - na druhej strane sa Zuckerberg stretol aj s Angelou Merkelovou, kde unikol ich krátky rozhovor, kde Zuckerberg potvrdzuje, že na veci pracuje. Vzhľadom na to, že v Nemecku je zakázané mať iný názor na imigrantov ako pozitívny, nie je prekvapením, že sa pre internetovú komunikáciu používa nový pojem: jeho účet bol "zucked" - zuckerbergovaný. Naposledy sa to stalo FB stránke _KONZERVY, ale našťastie sú späť :)