Švédsky policajt napísal ”nekorektný status” o migrantoch. Tvrdí, že už mu je to jedno, lebo ide do dôchodku

998
Kultúra života

Švédsky policajný dôstojník Peter Springare, pridal na Facebook status, v ktorom rozoberá aktuálna situáciu vo Švédsku

Vo svojom statuse tvrdí, že migranti sú na vine za najzávažnejšie trestné činy vo Švédsku. Taktiež spomenul, že si je vedomý toho, že jeho status je ”politicky nekorektný,” ale je mu to jedno, pretože po 47 rokoch služby pôjde do dôchodku.

Vo Švédsku vlna kriminality takmer neustále rastie. V poslednom období vzniklo aj mnoho no-go zón, to sú miesta, do ktorých nieje odporúčané chodiť, častokrát v nich býva bezmocná aj samotná polícia.

Tieto zóny ovládajú gangy, ktoré sú zložené prevažne z utečencov. Vo Švédsku ich je aktuálne cez 50, informuje server Express.

“Naši dôchodcovia sú na kolenách, taktiež školstvo či zdravotníctvo, je to doslova peklo, polícia je takmer úplne zničená. Všetci vedia prečo, každý sa to však bojí povedať,” napísal Springare vo svojom statuse.

Springare taktiež dodal, že väčšinu trestných činov ako znásilnenie, prepadnutie, vydieranie, pokus o vraždu a podobne, mali na svedomí prevažne migranti. Tí pochádzali z prevažne z krajín ako Irak, Turecko, Afganistan, Somálsko či Sýria, niektorí však nemali ani platné doklady.

Springare pracoval dlhé roky ako vyšetroval v meste Örebro. Povedal, že sa málokedy  stalo, že za podobné činy bol zodpovedný Švéd.

Niektorí užívatelia sociálnych sietí policajta obviňujú z rasizmu, on to však odmieta.

Samuel Poništ