Rakúsky kardinál: Za islamizáciu Európy si môžu Európania sami

1,207
Kultúra smrti

Rakúsky kardinál a český rodák, Christoph Schönborn tvrdí  že za islamizáciu Európy si môžu Európania sami. Podľa tohto nádejného adepta na post pápeža totiž nemôžeme viniť moslimov za to, že chcú premeniť Európu na islamskú. Európania im svojim slaboduchým vyznávaním kresťanstva a čoraz väčšou ateizáciou k tomu výrazne dopomáhajú.

“Samozrejme že si želám, aby Stefánsky dóm zostal živým kresťanským kostolom a miestom modlitieb a nie len turistickou atrakciou pre päť miliónov turistov ročne. Ale vo Viedni už máme 200 islamských svätostánkov. Že si náboženstvá navzájom konkurujú, je staré ako svet,” odpovedal 71-ročný Schönborn na otázku, či sa neobáva, že zo slávneho viedenského chrámu môže byť raz mešita. Informoval o tom portál Echo24.

Podľa Schönborna si za islamizáciu Európy môžu Európania sami, keďže vôbec k tomu neprispievajú, aby Európa ostala kresťanská:

“Keď sa v Holandsku odovzdáva jeden kostol za druhým, keď sú pre nás supermarkety dôležitejšie než európske kresťanské korene, nemali by sme sa čudovať, že sa kresťanstvo z Európy vytráca. Nemali by sme obviňovať moslimov, že chcú Európu islamizovať. Musíme viniť seba, že nerobíme dosť pre udržanie kresťanstva v Európe,” povedal rakúsky kardinál.

 

Nie je na to potrebné žiadne špeciálne bádanie, aby bolo zrejmé , že Európania sa odkláňajú od kresťanstva. Do kostolov chodí čím ďalej tým menej ľudí, čoraz viac ľudí sa hlási k ateizmu a to je živná pôda pre moslimov, ktorí vycítili príležitosť presadiť na starom kontinente svoje náboženstvo.