Ateistická skupina vyžaduje STOPku pre vianočnú iniciatívu pre deti v núdzi: "Sú to úplatky vo forme nátlaku na chudobné deti za účelom konvertovania na kresťanstvo"

1,213
Matej Trančo
Kultúra smrti

Ateistická skupina American Humanist Association (AHA) vyžaduje zastavenie účasti detí z verejných škôl na neziskovej akcii Operation Christmas Child, ktorá zbiera krabice od topánok naplnené hračkami, školskými potrebami, zubnými pastami a mydlom pre chudobné deti.

V úvodníku Huffington Post, Roy Speckhardt, výkonný riaditeľ AHA, udáva, že cieľom akcie Operation Christmas Child je "konvertovanie každého z týchto detí na kresťanstvo."

Píše:

A čo viac, tento program je prevádzaný vo verejných školách a schválený správcami škôl, používajúc študentskú prácu na zostavovanie krabíc plných hračiek, do ktorých sú pridávané brožúry, ktoré zahŕňajú evanjelické trakty, kázania, a písané modlitby - dokonca aj záväznú kartičku v ktorej sa prijímajúce deti prihlasujú stať sa "Božími deťmi". Tieto krabice plné hračiek sú v podstate úplatkami, ktoré sú použité k utvoreniu nátlaku na tieto chudobné deti žijúce v rozvojových krajinách, aby konvertovali na kresťanstvo. A Operation Christmas Child sa ani nehanbí za svoje úsilie chváliac sa o tisícoch detí, ktoré už konvertovali.

“Operation Christmas Child prospieva zo študentskej práce a daňových poplatkov ich rodičov, ktorí majú ústavné právo očakávať, že ich deti budú oslobodené od náboženského vniknutia," hnevá sa Speckhardt.

Podľa ústavu Becket Fund for Religious Liberty podala AHA sťažnosť na súd v Colorade, ktorej predmetom je zákaz pre Operation Christmas Child vyzývať deti verejných škôl aby sa stali dobrovoľníkmi pre zbieranie krabíc pre deti v núdzi.

“Tieto krabice sú naplnené školskými potrebami a základnými hygienickými prostriedkami," povedala Kristina Arriaga, výkonná riaditeľka Becket Law. "Už fakt, že existujú deti, ktoré na Vianoce dostanú nič iné len zubnú kefku je dostatočne srdcervúci. American Humanist Association (AHA) im chce vziať aj to?"

Becket hlási, že AHA má za cieľ zastaviť dobrovoľníctvo detí verejných škôl na takýchto akciách už od roku 2013, keď posielala "varovné listy" okresným verejným školám v Colorade a Južnej Karolíne kde sa deti zúčastňovali na Operation Christmas Child.