Manželské páry sú na tom finančne lepšie ako ľudia žijúci v akejkoľvek inej rodinnej pozícii

3,270
Kultúra života

WASHINGTON, 30. máj 2011 (LifeSiteNews.com) - Výskumný ústav Rady rodiny pre výskum manželstva a náboženstva (MARRI) nedávno zverejnil štúdiu, ktorá ukázala, že lepšia ekonomická situácia amerických rodín je úzko spojená s manželstvom.

Štúdia s názvom Manželstvo a ekonomická prosperita ukázala, že manželské páry sú na tom finančne lepšie ako ľudia žijúci v akejkoľvek inej rodinnej pozícii. Iba 5,8% manželských párov žilo v roku 2009 v horších podmienkach.

"Táto štúdia jasne dokumentuje, prečo je manželstvo dôležitou a nevyhnutnou súčasťou spoločnosti," vyhlásil riaditeľ MARRI, Dr. Pat Fagan. "Máme záruku manželstva, v ktorom je vychovávanie detí nevyhnutné na zníženie závislosti na vládnych verejnoprospešných programoch, ktoré stoja daňových poplatníkov ročne 112 miliárd dolárov".

Analýza ukázala, že ženatých mužov so stabilnejším zamestnaním je v priemere o 30% viac, ako slobodných. Manželstvo tiež pozitívne ovplyvňuje aj ženy a deti. U vydatých žien je menej pravdepodobný výskyt chudoby a deti z usporiadaných rodín majú v dospelosti silnejšiu ekonomickú mobilitu. 

Fagan poukázal na masívnu cenu rozvodov. "Ak by vláda prisľúbila zníženie rozpadu rodín hoci len o 1%, daňoví poplatníci by ušetrili okolo 1,1 miliardy dolárov ročne".

"Najlepší spôsob, ako znížiť veľkosť týchto programov je uzatvárať vzťahy, ktoré budú spečatené manželským sľubom," uzavrel Fagan.