Kalifornskí agenti vtrhli do domu Davida Daleidena a zhabali tajné záznamy o potratovej organizácii Planned Parenthood

1,387
Kultúra smrti

Členovia generálnej prokuratúry Kalifornie vtrhli večer 5. apríla do domu Davida Daleidena. Skonfiškovali mu všetky videozáznamy, ktoré tajne nahral o americkej potratovej organizácii Planned Parenthood (Plánované rodičovstvo), ktorá odoberá orgány a tkanivá nenarodeným potrateným deťom a následne ich predáva. [Organizácia Planned Parenthood je materskou spoločnosťou Spoločnosti pre plánované rodičovstvo pôsobiacej na Slovensku. – pozn. prekl.]

„Agenti urobili raziu Daleidenovho bytu v okrese Orange County o 14:00 miestneho času,“ potvrdila pre LifeSiteNews nemenovaná osoba prítomná na mieste v čase zásahu.

„Všetky zhabané videozáznamy usvedčujúce organizáciu Planned Parenthood zo zločineckého obchodu s časťami telíčok potratených bábätiek vrátane mojich osobných údajov zadržiava momentálne generálna prokuratúra na čele s Kamalou Harrisovou, ktorá je platená desiatkami tisíc dolárov organizáciou Planned Parenthood financovanou z peňazí daňových poplatníkov,“ predniesol svoje oficiálne stanovisko Daleiden. „Paradoxne, keď konfiškovali môj prvý záznam, hoci bol v súlade s prvým dodatkom k Ústave USA o základných slobodách, vôbec sa nezaujímali o papiere svedčiace o nezákonnom spoločnom projekte spoločnosti StemExpress a organizácie Planned Parenthood,“ dodal.

Daleiden a vyšetrovatelia z organizácie pre záchranu života Center for Medical Progress – CMP (Centrum pre lekársky pokrok) boli obvinení z toho, že použili falošné preukazy totožnosti, aby prenikli do najvyšších miest potratového priemyslu a tajne nahrali konverzácie ľudí, ktorí sú za tým všetkým, čím vraj porušili miestne zákony. Demokratka Harrisová, ktorá sa uchádza o miesto v Senáte Spojených štátov, minulý rok v júli prisľúbila, že preskúma tieto nepodložené obvinenia.

Daleiden vystupoval pod menom „Robert Sarkis“ a jeho spoločníčka Sandra Merrittová sa vydávala za jeho asistentku pri zakladaní biomedicínskej spoločnosti BioMax. Obaja údajne použili falošnú identitu a spoločnosť zapísali do obchodného registra Kalifornie s predmetom podnikania. V rámci tejto spoločnosti chceli kúpiť časti telíčok potratených bábätiek od organizácie Planned Parenthood a jej celoštátnych spojencov [s cieľom odhaliť nelegálne praktiky organizácie – pozn. prekl.].

Organizácia CMP uverejnila začiatkom júla minulého roku sériu videozáznamov, na ktorých členovia organizácie Planned Parenthood hovoria o odoberaní a predaji spomínaných častí telíčok. Diskutujú v nej tiež, ako by upravili potratový zákrok, aby získali neporušené telíčka bábätiek.

Strhla sa silná vlna kritiky proti organizácii Planned Parenthood. Štátne a federálne úrady okamžite začali s vyšetrovaním pre podozrenie z nelegálneho obchodovania s ľudskými orgánmi. Celkové vyšetrovanie ešte úplne neskončilo.

Ľudia z potratového priemyslu však začali vyvíjať tlak na svojich politických podporovateľov, aby vrhli zlé svetlo na Daleidena a jeho pro-life spoločníkov za použitie falošných preukazov totožnosti a klamlivé vyplnenie papierov pri zápise spoločnosti do obchodného registra. „Takýto postup štandardne využívajú investigatívni novinári,“ pre LifeSiteNews povedal Daleidenov prokurátor, Peter Breen.

Daleidenovi zástancovia tvrdia, že táto razia bola len jedným z mnohých opatrení ako zákonne prenasledovať a trestať tohto mladého pána len za to, že chcel odhaliť tajné zverstvá potratového priemyslu.

Petíciu za stiahnutie obvinení proti Davidovi Daleidenovi môžete podpísať tu.

Odborník na právo, ktorý verejne obhajuje Daleidena potvrdil, že šlo o prehnaný postup. „Vtrhnúť do súkromného domu občana s príkazom na domovú prehliadku je úplne neprimeraný krok pokiaľ ide len o domnienku spáchania trestného činu. Ide o znevažovanie zákona a despotické zneužitie vládnej moci,“ povedal Matt Heffron, bývalý federálny prokurátor vo Phoenixe a súčasný právny poradca Daleidena.

Daleidenovi oponenti si myslia, že si za to môže sám.

„David Daleiden sa zapojil do zložitého zločinného sprisahania v snahe oklamať verejnosť a zakázať potraty v tejto krajine. Teraz za to platí,“ povedala hovorkyňa Planned Parenthood, Erica Sackinová.

Riaditeľka Národnej potratovej federácie (NAF) Vicki Saportová zaujala rovnaký postoj. „V našom prípade dôkazy naznačujú, že sa zaplietol do dlho organizovaného zločineckého sprisahania a za svoje činy musí niesť následky,“ povedala.

Členovia federácie spolu so Saportovou neboli vždy ochotní usvedčiť ľudí z trestných činov. V roku 2009 NAF vyšetrovala kliniku doktora Kermita Gosnella v západnej Filadelfii, ktorá dostala pomenovanie „Dom hrôzy“. Federácia síce odmietla žiadosť tohto masového vraha o členstvo, no príslušným úradom neoznámila, aké zverstvá sa dejú v jeho zariadení.

Daleiden sa raziou kalifornských agentov nenechal vyviesť z miery. Povedal, že Kamala Harrisová aspoň ukázala, že je na strane potratového priemyslu.

„Vôbec ma neprekvapuje, že sa ma nezastávajú,“ povedal Daleiden. „Generálna prokurátorka podplatená organizáciou Planned Parenthood zaryto odmietla presadiť zákon proti obchodníkom s telíčkami potratených detí v našom štáte, či vôbec proti nim začať vyšetrovanie. Namiesto toho vyzývala miestnych novinárov k prenasledovaniu a zastrašovaniu.“

„Urobíme všetko preto, aby sme dali veci na pravú mieru a obhájili tak naše práva podľa prvého dodatku k Ústave,“ prisľúbil Daleiden.

Toto nie je jediná žaloba, ktorej čelí vedenie CMP, odkedy tajne nahrané záznamy uzreli svetlo sveta a šokovali svet. Otriasli nielen svedomím národa, ale údajne aj Cecile Richardsovou, výkonnou riaditeľkou organizácie Planned Parenthood.

Veľká porota v Houstone sa rozhodla nezaoberať obvineniami vznesenými proti miestnej členskej spoločnosti organizácie Planned Parenthood a namiesto toho sa zamerala na Daleidena a Merrittovú obvinených z použitia falošnej identity a z pokusu o kúpu ľudských orgánov, za čo môžu byť odsúdení na 20 rokov.

Federácia NAF zažalovala Daleidena a CMP na kalifornských súdoch s úmyslom zabrániť zverejneniu niekoľkých tajne nahratých videozáznamov výročnej schôdze organizácie. Väčšina týchto záznamov je však už dostupná online.

Planned Parenthood podala žalobu na CMP za porušenie štatútu RICO.

Americká generálna prokurátorka Loretta Lynchová sľúbila, že prešetrí prípad Daleidena a CMP na federálnej úrovni.